Home Casă și Grădină De ce nu ar trebui să speli vasele cu mâna

De ce nu ar trebui să speli vasele cu mâna

166
0
SHARE
speli vasele

Vești bune pentru cei care urăsc să spele vasele la mână. A sosit vremea să lăsați acest „job” în seama mașinii de spălat vase. Astfel, farfuriile vor fi mai curate iar procedeul va fi mai eco-friendly. Mașina de spălat vase este o unealtămagică: pui în ea farfurii murdare și primești la schimb altele curate. Bine, nu e chiar magie, e nevoie de detergent și apă dar măcar, iar la final rezultatul este unul mai calitativ.

Conform statisticilor, mașina de spălat vase este de o mie de ori mai pricepută la a spăla mașini decât mâna omului. Este un studiu al celor de la EPA, care a măsurat debitul mediu de apă al unei chiuvete de bucătărie (8.3 litri pe minut). O grămadă de apă. Dacă ai spăla la mână o cantitate de vase egală cu cea care intră într-o mașină de spălat vase, ai consuma în total 100 de litri de apă. Mașina de spălat vase consumă undeva la 20 de litri de apă pentru un ciclu de spălare. Să nu mai punem la socoteală timpul în care vasele sunt gata dacă sunt spălate la mașină, uneori chiar și 2.5 minute.

Pe lângă faptul că mașina de spălat vase e mai economă și termină treaba mult mai repede ca tine, vasele pe care le scoate sunt sterilizate. Spală la temperaturi mult mai înalte decât apa caldă pe care o ai tu la chiuvetă. Temperatura de spălare a unei mașini de spălat vase ajunge la 70 de grade Celsius.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here