SHARE

În afară de utilizarea în bucătărie, amidonul de porumb mai poate fi folosit prin casă la o sumedenie de activități care mai de care mai interesante, la care cu siguranță mulți dintre voi nu v-ați fi gândit vreodată. Dacă sunteți curioși, vom vedea împreună în cele ce urmează la ce se mai poate folosi amidonul de porumb prin casă, astfel încât să ne facă viețile mai ușoare.

La ce se mai poate folosi amidonul de porumb prin casă?

  1. Dezleagă noduri. Nimic nu e mai enervant decât nodul făcut din greșeală la pantofi, cu șireturile. Mă refer la acel nod care nu vrea să se mai desfacă. De acum înainte, există rezolvare, pune puțin amidon de porumb peste nod și vei vedea că nu va mai fi așa încăpățânat.
  2. Scoate pete de cerneală. Dacă cumva aveți copii pe la școală și le-a scăpat cerneala pe covor sau pe mochetă, cu ajutorul amidonului de porumb veți putea rezolva această problemă. Amestecați amidonul cu lapte și pasta respectivă aplicați-o pe pata de cerneală. Lăsați la uscat câteva ore, apoi reziduurile le puteți aspira. Este una dintre cele mai eficiente soluții în ceea ce privește eliminarea cernelurilor de pe mochete, covoare, preșuri, etc.
  3. Scoate arsurile de pe haine – e destul de simplu să-ți arzi hainele cu fierul de călcat. Tot ce trebuie să faci pentru a rezolva problema este să uzi un pic haina și să o acoperi apoi cu amidon de porumb. Las-o să se usuce așa apoi o iei la periat. Vei vedea că arsura a dispărut.
  4. Deodorant natural – dacă te deranjează deodorantul din comerț (pe mulți îi irită), poți să-ți faci tu unul. Ai nevoie de: 2, 3 linguri de ulei de cocos, 1/8 cană de praf de copt și 1/8 cană de amidon de porumb. Atâta tot, și ai făcut rost de un deodorant natural.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here