SHARE

În România, atunci când avem nevoie de un electrician, oamenii sunt obișnuiți să contacteze ori vreun prieten care se pricepe, ori vreo rudă mai pricepută, ori în cel mai rău caz, un meseriaș de tip Nea Fane recomandat de X sau de Y, meseriaș care nu lucrează doar ca electrician, evident. Din păcate, acest tip de mentalitate nu aduce în prim plan calitatea. Un electrician serios are firma lui, se ocupă de clienți cu maxim de atenție, taie factură, dă garanție la ce face, fie și pentru o simplă montare corpuri de iluminat.

Dacă v-ați făcut până acum treaba cu un astfel de Nea Fane, meseriașul universal care face de toate ieftin, există 2 motive să renunțați la acest tip de serviciu și să contactați pentru orice are legătură cu instalația electrică, un electrician autorizat. Haideți să vedem împreună care sunt aceste motive.

2 motive să renunți la Nea Fane și să angajezi un electrician autorizat

  1. Ai siguranță. Una e să-ți umble la instalația electrică un om care a urmat niște cursuri și care are o diplomă în acest sens, adică un om care știe ce face, și alta e să-ți umble un meseriaș gen Nea Fane, un om care nu a lucrat niciodată ca electrician full time ci a ciupit meserie pe ici pe colo, prin locurile unde a fost loc de ciubucăreală. Câți nu s-au trezit cu incendii după ce au chemat fel de fel de meseriași ciudați să le umble pe la instalația electrică?
  2. Ai garanție la lucrare. Și chitanță pe suma plătită, și factură, și totul este legal. În cazul în care se întâmplă ceva, electricianul autorizat răspunde de lucrare. Chiar dacă este mai scump, în cazul în care se întâmplă ceva, ai pe cine să tragi la răspundere. Păi dacă-l chemi tu pe Nea Fane, îți montează ceva greșit pe acolo și-ți arde televizoarele prin casă sau alte electronice băgate-n priză la momentul cu pricina, crezi că ai cum să-i ceri despăgubiri omului? Nici vorbă.

Acum, rămâne să decideți voi cum e mai bine. Cu un „meseriaș” de tip Nea Fane sau cu un om despre care știm că a fost școlit special pentru operațiunile cu pricina și care ne dă garanție la ce face…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here