SHARE

Conceptul numit publicitate online a luat mare amploare în ultimii ani, pe măsură ce internetul a devenit un suport tot mai potrivit pentru comerț. Astăzi, fiecare dintre noi putem să cumpărăm din confortul casei noastre absolut orice, de la alimente la televizoare și mașini, totul prin intermediul magazinelor online, fără să mai fim nevoiți să mai plecăm de acasă, fără să mai pierdem timp pe la magazinele din oraș, fără să mai avem parte de cheltuieli suplimentare cu combustibilul mașinii folosite.

Așadar, din moment ce au apărut foarte multe entități comerciale online, e clar că toate au nevoie de publicitate. Această publicitate online poate fi făcută pe mai multe canale, se poate face prin Google AdWords, se poate face prin SEO, se poate face pe rețelele de socializare precum Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp iar în ultima vreme și pe Instagram. Da, în ultimii ani se fac tot mai multe campanii Instagram, este o rețea de socializare un pic mai…. altfel. Vom discuta despre ea imediat.

De ce ar trebui ca brandurile online să-și facă reclamă și pe Instagram

Dacă aveți o companie care se ocupă cu comerțul online, ar trebui să vă orientați și către Instagram pentru campanii publicitate din mai multe motive. În primul rând, nu toți cei care au cont pe Facebook au și cont pe Instagram, și invers. E posibil să aveți acces la niște mase diferite. În al doilea rând, Instagram este o rețea de socializare mult diferită de Facebook. Dacă pe Facebook nu orice posesor de cont poate fi convertit într-un potențial client, pe Instagram lucrurile se schimbă.

Instagram este o rețea de socializare care se bazează pe fotografie și pe ideea de comunitate dintre creatorii de conținut și urmăritori. Aici este mai multă influență și oamenii pot fi mai bine definiți din punct de vede al potențialului comercial. Nu degeaba se spune că o fotografie face cât 1000 de cuvinte, nu? Se pot face niște campanii pe Instagram destul de frumoase și atractive mai ales dacă apelați la o companie care cu așa ceva se ocupă de ani de zile, o companie care știe clar ce are de făcut.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here