SHARE

Cuptorul cu microunde poate să facă multe lucruri în bucătărie în materie de gătit, însă mulți dintre noi evităm să-l folosim „la capacitate maximă”. Am făcut o listă cu câteva lucruri pe care le poți face cu acest aparat fără probleme deși până acum ai auzit o grămadă de mituri pe acest subiect.

4 lucruri pe care le poți face cu cuptorul cu microunde, dar le eviți

  1. Poți să gătești legumele – vă vine să credeți sau nu, cuptorul cu microunde poate să gătească și legume, nu doar carne. Mai mult, după cum știm, prin fierbere, legumele îți pierd o bună parte din nutrienți, din vitamine. Valorile nutritive sunt maxime pentru mâncarea gătită la microunde.
  2. Poți să bagi vase din plastic – multă lume are impresia că vasele din plastic se vor topi dacă vor fi băgate în cuptorul cu microunde. Nici vorbă, sunt doar mituri.pe rafturile magazinelor sunt o grămadă de cutiuțe din plastic pe care scrie clar că pot fi folosite și la microunde.
  3. Poți să decojești usturoiul – decojirea usturoiului poate să fie un examen de răbdare pentru mulți dintre noi. Este clar una dintre cele mai urâte operațiuni din bucătărie. Ei bine, cu ajutorul cuptorului cu microunde poți scăpa de acesta grijă. Pune 20 de secunde în cuptorul cu microunde cățeii pe care vrei să-i decojești.
  4. Poți să prăjești alune și nuci – nicicând prăjitul alunelor și nucilor nu a fost mai simplu. Discutăm despre o operațiune care durează 30 de secunde la cuptorul cu microunde și care te scutește de ceva muncă prin bucătărie. Desigur, dacă le vreți mai prăjite puneți-le într-un vas transparent și opriți manual cuptorul în momentul în care nucile/alunele au ajuns la culoarea dorită.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here