Home Casă și Grădină 5 alimente pe care le arunci prea devreme la gunoi

5 alimente pe care le arunci prea devreme la gunoi

103
0
SHARE
alimente

În frigiderul sau în cămara noastră din bucătărie, ori pe rafturile dulapurilor se adună uneori o grămadă de alimente pe care ne grăbim să le ducem la gunoi. Am alcătuit de fapt o listă cu câteva astfel de cazuri. Unele alimente au o durată de viață de-a dreptul incredibilă, mult peste cea înscrisă pe ambalaj sub formă de „termen de valabilitate”. Haideți să vedem așadar câteva.

5 alimente pe care le arunci prea devreme la gunoi

  1. Pastele – sau fideaua pe care obișnuim să o punem la supe. Acum, cu supe instant și alte minuni ale bucătăriei moderne puțină lume mai folosește fidea clasică. Dacă-și depășește termenul de valabilitate nu-i problemă, singurul dezavantaj este acela că-și pierde din savoare.
  2. Fasolea – mă refer aici la fasolea uscată. Multă lume o aruncă dacă o are prin debarale de prea mult timp, se teme că fiind veche, nu prea mai fierbe. Secretul pentru a o putea folosi deși este veche este să o lăsați un pic mai mult la înmuiat.
  3. Oțetul – nu ar trebui să aibă termen de valabilitate. Oțetul este folosit pentru a pune la borcan legume, așa că se comportă ca un străjer peste timp. Singurele inconveniențe se leagă de culoare, care într-adevăr, se pierde în timp, însă gustul și aciditatea rămân neschimbate.
  4. Sarea – nu mai aruncați fraților sarea! Am văzut multă lume care face acest lucru în special dacă o ține în bucătărie și se umezește. Sarea în principiu este o piatră măcinată. Se scoate, se pune la uscat, se refolosește fără probleme. Asemenea granitului, nu captează mucegai sau bacterii.
  5. Ouăle – dacă le puneți la frigider, ouăle stau fresh până la 3 săptămâni după data înscrisă pe ele. De obicei, acestea sunt stropite cu ulei mineral pentru închiderea porilor, făcându-le rezistente la bacterii. De asemenea, ouăle fierte stau o săptămână la frigider fără probleme.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here