Home Casă și Grădină Cum scapi de mirosul de pește din bucătărie

Cum scapi de mirosul de pește din bucătărie

97
0
SHARE

Tuturor ne place să mâncăm pește, dar nimănui nu-i place să-l prepare. De ce? Pentru că peștele are prostul obicei să-și trimită mirosul la plimbare prin toată bucătăria și, ce să vezi, greu de tot îl mai poți scoate. De multe ori renunți chiar la idee și aștepți ca mirosul de pește să dispară de la sine.

Ei bine, în cele ce urmează vom prezenta câteva soluții destul de simple prin intermediul cărora problema e rezolvată. Înainte de toate, dacă te-ai pricopsit cu un pește foarte puturos, trebuie să știi că era vechi. Peștele proaspăt aproape că nu miroase deloc.

Apoi, mirosul devine pregnant și din pricina metodei de pregătire. Dacă-l frigi la tigaie e clar că o să se împută toată casa. Ar fi bine să-l gătești într-o folie, într-un recipient cu capac sau la cuptor.

Pentru a neutraliza din viitorul miros, experții recomandă scufundarea peștelui în lapte sau într-o soluție formată din apă și lămâie. Dacă cumva e prea târziu și ai pus deja peștele pe foc, și s-a umplut de miros toată casa, amestecă o soluție de oțet și apă pe care o lași la fiert pe foc câteva minute.

Vei vedea cum mirosul de pește o să treacă. Poți să adaugi în fiertură și batoane de scorțișoară sau ulei esențial de lavandă pentru a avea un miros chiar plăcut în casă. De asemenea, atunci când gătești pește ar fi bine să te baricadezi în bucătărie, închide toate ușile pentru ca mirosul să nu ajungă în toată casa.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here