Home Lumea Copiilor Știați că există creioane 3D?

Știați că există creioane 3D?

903
0
creioane 3d

Am spus de multe ori faptul că în ziua de azi, copiii devin mult mai acaparați de tehnologie decât ar fi normal iar acest lucru îi ține oarecum departe de activitățile clasice precum jocul împreună sau desenatul, coloratul, activități cu care ne-am dezvoltat noi când eram de vârsta lor.

Nu vreau să pară că insinuez că tehnologia în sine este dăunătoare pentru cei mici, din contră, este modul prin care societatea evoluează, modul prin care din spate vin an de an generații mai inteligente, dar știți vorba „ce-i prea mult, strică”. Trebuie să existe un oarecare echilibru.

Astăzi toți copiii petrec foarte mult timp online, au acces la telefoane inteligente, la laptopuri, la calculatoare, la tehnologie care reușește să-i îndepărteze de socializare și de activitățile clasice specifice copiilor. Desenul de exemplu este de multe ori lăsat baltă pentru o sesiune de „gaming” cu amicii online.

Ei bine, în ultimii ani au început să apară la iveală tot felul de rechizite și joculețe care sunt suficient de interesante cât să desprindă pe cei mici de online iar în cele ce urmează veți vedea exact la ce mă refer. Știu că pare misiune imposibilă dar sunt convins că veți fi și voi surprinși, ca simpli părinți.

Există de exemplu creioane 3D. Este vorba despre un concept recent apărut care permite crearea de figurine 3D, nu pe o simplă foaie. Mie unul mi se pare ceva super interesant care mai mult ca sigur va atrage o grămadă de copii. Eram fascinați în urmă cu câțiva ani de imprimantele 3D? iată ceva similar.

Desigur, cu creionul acesta trebuie să deseneze un copil, nu o imprimantă dar principiul este același iar acolo unde apare oportunitatea de creativitate, copiii sunt mereu campioni. Și chiar merită să investești ca părinte în lucruri care-ți scot copilul din online și care reușesc să-i dezvolte foarte mult corealitatea.

Prețurile pentru aceste creioane 3D nu sunt deloc mari comparativ cu prețurile altor tipuri de jucării pe care cei mici le adoră în ziua de azi. Cu 50 de lei asiguri distracția pentru al tău copil o bună perioadă de vreme și mai mult ca sigur o să reușești să-i transmiți o pasiune pentru desen chiar dacă este vorba despre un desen dus oarecum la nivelul următor, un desen care nu se efectuează pe foaie ci în aer, 3D.

Aceste creioane 3D necesită la fel de multă creativitate, ba chiar mai multă față de desenul obișnuit care de cele mai multe ori, la aceste vârste destul de fragede nu prea are legătură cu viziunea în spațiu. Rămâne la alegerea voastră să cântăriți problema, să vedeți dacă merită sau nu investiția. Ideal ar fi, la cât costă, să faceți tot posibilul să cumpărați măcar unul de probă. Dacă cel mic este atras, continuați.

De cumpărat, le găsiți pe Dinoboutique.ro.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here