Home Casă și Grădină Ce nu ar trebui niciodată să depozitezi în baie

Ce nu ar trebui niciodată să depozitezi în baie

52
0
SHARE

Din motive de igienă și nu numai, anumite lucruri nu trebuie niciodată depozitate în baie. În cele ce urmează vom face o listă cu aceste lucruri astfel încât să tragem un oarecare semnal de alarmă.

Ce nu ar trebui niciodată să depozitezi în baie

Medicamente – mulți dintre noi facem acest lucru, le ținem într-un dulap din baie. Este contraindicat din multe motive, pornit de la igienă și terminând cu temperatura și umezeala din această încăpere.

Prosoapele – știu că pare ceva ciudat, nelalocul lui, însă nu este recomandată depozitarea prosoapelor în baie. În baie se adună bacterii, mucegai, prosoapele se țin într-un dulap ferit de umiditate.

Halatele de baie – da, nici halatele de baie nu se țin în baie. Acestea pot să prindă miros din cauza umidității, se pot umple de mucegai, asemenea prosoapelor. Halatele de baie se țin în garderobă.

Bijuteriile – pentru unele femei e mai simplu să țină bijuteriile în baie pentru că acolo se pregătesc. Umiditatea din baie poate să le strice mai ales dacă este vorba despre argint.

Periuțele de dinți – un studiu al Universității din Manchester a descoperit faptul că o periuță de dinți poate găzdui până la 10 milioane de bacterii, dintre care o parte sunt din fecale. Evident, trebuie ținute în altă parte, nu în baie unde pe calea aerului pot să primească bacterii suplimentare.

Parfumul – experții de la perfume.org spun că fluctuațiile de temperatură care apar în baie din cauza aburului și a apei calde pot să distrugă integritatea moleculară a parfumului. E nevoie de constanță.

Oja – în mod normal, oja ține cam 2 ani, atât are termen de valabilitate. Aceasta se poate strica însă mult mai repede din cauza umidității foarte mari.

S-ar putea să îți placă și...

Bradul de Crăciun poate avea paraziți/goange/gândaci Dacă locuiești într-o zonă în care iarna este frig, de Crăciun o să crezi că s-a zis cu gândacii. Ei bine, nu este chiar așa pentru că poți face rost de alți gândaci prin intermediul pomului de Crăciu...
Scamele. Cum scăpăm de scame? Nimic nu este mai enervant decât o scamă pusă pe rochia ta preferată (de obicei de culoare neagră) pe care nu o vezi, cu care pleci la muncă și care eventual ajunge ulterior să apară în pozele prieten...
4 sfaturi eficiente în îngrijirea ochelarilor de vedere Dacă sunteți purtători de ochelari de vedere, acest articol vă interesează în mod direct pentru că vom vedea cum puteți face astfel încât să îngrijiți cât mai bine acest accesoriu foarte necesar. Din ...
Când trecem la ora de vară? Lumea în care trăim depinde de timp, împărțit în ani, luni, zile, minute și secunde. Nimeni nu știe cine a inventat timpul sau secunda, însă știm cu siguranță faptul că oricare dintre noi ar vrea măca...
Oare mai putem folosi otetul si in alte parti inafara de mancare? Otetul este ingredientul de baza atunci cand discutam despre salate iar unii dintre noi poate il mai folosesc pe la stersul geamurilor. Insa, doar atat? Ei bine, nu, otetul poate fi util in multe situ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here