Home Casă și Grădină Ce nu ar trebui niciodată să depozitezi în baie

Ce nu ar trebui niciodată să depozitezi în baie

112
0
SHARE

Din motive de igienă și nu numai, anumite lucruri nu trebuie niciodată depozitate în baie. În cele ce urmează vom face o listă cu aceste lucruri astfel încât să tragem un oarecare semnal de alarmă.

Ce nu ar trebui niciodată să depozitezi în baie

Medicamente – mulți dintre noi facem acest lucru, le ținem într-un dulap din baie. Este contraindicat din multe motive, pornit de la igienă și terminând cu temperatura și umezeala din această încăpere.

Prosoapele – știu că pare ceva ciudat, nelalocul lui, însă nu este recomandată depozitarea prosoapelor în baie. În baie se adună bacterii, mucegai, prosoapele se țin într-un dulap ferit de umiditate.

Halatele de baie – da, nici halatele de baie nu se țin în baie. Acestea pot să prindă miros din cauza umidității, se pot umple de mucegai, asemenea prosoapelor. Halatele de baie se țin în garderobă.

Bijuteriile – pentru unele femei e mai simplu să țină bijuteriile în baie pentru că acolo se pregătesc. Umiditatea din baie poate să le strice mai ales dacă este vorba despre argint.

Periuțele de dinți – un studiu al Universității din Manchester a descoperit faptul că o periuță de dinți poate găzdui până la 10 milioane de bacterii, dintre care o parte sunt din fecale. Evident, trebuie ținute în altă parte, nu în baie unde pe calea aerului pot să primească bacterii suplimentare.

Parfumul – experții de la perfume.org spun că fluctuațiile de temperatură care apar în baie din cauza aburului și a apei calde pot să distrugă integritatea moleculară a parfumului. E nevoie de constanță.

Oja – în mod normal, oja ține cam 2 ani, atât are termen de valabilitate. Aceasta se poate strica însă mult mai repede din cauza umidității foarte mari.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here