SHARE

Orice mămică, în momentul în care-și trimite prichindeii la școală, o să se lovească de această problemă a petelor de cerneală. Chiar dacă în ziua de azi stilourile sunt cu rezerve, cei mici nu mai au contact cu călimara propriu-zisă, tot fac ei cumva și se întorc acasă cu pete de cerneală pe hăinuțe.  Astfel, în cele ce urmează vom aduce în prim plan câteva soluții „naturiste”, la îndemâna oricărei gospodine.

P.S. – funcționează și pentru cerneala de imprimantă dacă cumva îți ajunge pe haine.

Cu ce scoatem petele de cerneală?

Laptele – lasă hainele pătate de cerneală la înmuiat, peste noapte, în lapte. După, spală-le bine în apă caldă. Vei vedea că petele s-au dus și că hainele celui mic au revenit la normal./

Sarea – pune sare pe pată dacă este încă proaspătă apoi șterge încet cu un prosop de hârtie

Fixativul – merge și pe urmele de pix nu doar de cerneală, pune pe zona afectată și e totul ok

Acetona – dacă petele nu ies cu apă și săpun, puneți acetonă. Încercați mai întâi pe un colț de material pentru că sunt șanse ca materialul să nu suporte acetona și să se strice.

Pasta de dinți – s-ar putea să nu meargă pe toate tipurile de țesături. De asemenea este recomandat să fie o pastă normală, nu un gel. Freacă energic apoi clătește cu apă. Dacă vezi că începe să se ia, repetă.

Untul – aici este o procedură un pic mai ciudată, și carte durează ceva mai mult. Petele de cerneală pot fi scoase dacă se pune unt pe ele și se lasă la soare câteva zile.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here