Home Casă și Grădină Curățenia dinainte de Paște – una dintre ciudățeniile poporului român

Curățenia dinainte de Paște – una dintre ciudățeniile poporului român

259
0
Curățenia

Poporul român are multe obiceiuri ciudate, printre care și această obsesie de a face curat lună înainte de sărbătorile mari gen Crăciun sau Paște.

Nu am înțeles niciodată ce te împiedică să faci curat lună și în timpul anului, nu doar cu ocazia sărbătorilor. Aberația asta cu curățenia de Paște seamănă cu aberația de Crăciun cu „Să fim mai buni!”. Ori suntem un popor de împuțiți, teorie susținută și de vânzările la săpun pe cap de locuitor comparativ cu media europeană, ori suntem un popor de leneși superficiali, care-și dau interesul să facă treabă bună doar cu ocazii speciale, inclusiv curățenie. Casele noastre ar trebui să fie lună tot timpul dar din păcate, noi nu avem un cult pentru curățenie.

Nu știu cum sunt alte popoare și sincer să fiu nici nu mă interesează, cert este că în România, în preajma sărbătorilor, românii devin adevărate albinuțe.

Care încotro cu covorul la spălat, la curățat de geamuri, la dat o zugrăveală nouă și așa mai departe. Dacă românii și-ar menține gradul de hărnicie specific acestei perioade, tot timpul anului, cred că am fi cea mai bogată țară din Europa. Căci așa se crește nivelul unei țări, prin muncă.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here