SHARE

Cine a spus că hotele profesionale trebuie instalate numai în bucătăriile de restaurante sau de hoteluri? Există și oameni care doresc să se bucure din plin de avantajele unei hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici însă din păcate apare o problemă: fiind un domeniu care se îmbină mai mult cu industrialul decât cu rezidențialul, oamenii nu prea știu cum să facă cea mai bună alegere. Ei bine, în cele ce urmează vom vedea câteva sfaturi esențiale atunci când avem nevoie de hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici, sfaturi care cu siguranță vor ajuta multă lume aflată în dilemă, ori lume care pur și simplu nu a avut niciodată tangențe cu o hotă profesională.

Sfaturi esențiale atunci când avem nevoie de hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici

  1. Montajul – în funcție de tipul de montaj, există trei mari tipuri de hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici: cele convenționale (clasice), avem hote încorporabile sau hote pentru bucătării de tip insulă. Înainte de a face o comandă trebuie să vedeți care dintre cele trei tipuri vă surâde cel mai bine. Dacă ați cumpărat mobilă de bucătărie ce permite încorporarea hotei, cu siguranță trebuie aleasă această variantă.
  2. Evacuarea – există două tipuri de hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici din punct de vedere al evacuării mirosului și aburului: hote cu coș ce străpunge peretele și hotele pe bază de filtru care rețin grăsimea și fumul și reîntorc în cameră aerul tras. Dacă locația în care există bucătăria nu favorizează instalarea unei hote cu furtun de evacuare prin perete, se poate apela la una pe bază de filtre, mai puțin eficientă însă.
  3. Capacitatea – aici ne referim la volumul de aer în metri cubi tras de hotă. Această capacitate trebuie să fie direct proporțională cu dimensiunea camerei și cu dimensiunea aragazului. Dacă este vorba despre camere mici cu aragaze mici pe care se gătește puțin, se pot instala hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici de dimensiuni de asemenea mici. Cu cât crește camera și timpul cât aragazul stă pornit, crește și capacitatea.
  4. Dimensiunea – indiferent că discutăm despre o hotă centrală profesională de bucătărie sau despre o hotă de perete profesională din inox, trebuie să știm că dimensiunile acestora vor fi cu 8 centimetri mai mari decât ale hotelor normale. De ce? Răspunsul este destul de simplu: pentru a fi eficiente. Dacă ați văzut cum merge o hotă fast food (snack) profesională, veți înțelege că aburul și fumul se dispersează un pic, nu se ridică perfect vertical.
  5. Materialul – cel mai des folosit material în sfera bucătăriilor profesionale este de departe inoxul. Aceste hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici sunt foarte simplu de curățat și destul de rezistente în timp. Să nu uităm faptul că inoxul nu este un metal coroziv așa că sunt șanse mari ca hotele să reziste zeci de ani. Știu că multă lume se gândește și la designul interior, însă culoarea inoxului se potrivește cu orice.

Cât ar trebui să cheltuim cu hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici?

Aici rămâne la aprecierea fiecăruia. Și depinde evident de ce buget are fiecare. Trebuie să ținem cont totuși de două aspecte destul de importante. În primul rând, dacă dorim performanță deci o hotă foarte potentă, trebuie să știm că nu vom putea să o cumpărăm cu bani foarte puțini. Performanța este direct proporțională cu costul, ca și calitatea de altfel. Nu putem avea pretenții la calitate atât timp cât nu suntem dispuși să scoatem banii din buzunare.

În al doilea rând, după performanță contează foarte mult confortul. Hotele profesionale sunt construite în așa fel încât să-și facă treaba cu brio indiferent de implicații așa că aspecte precum zgomotul sunt de multe ori trecute cu vederea. Cei care doresc totuși hote profesionale din inox pentru bucătărie la prețuri mici, care să facă și foarte puțin zgomot, trebuie de asemenea să scoată din buzunare ceva mai mulți bani. Confortul, performanța și funcțiile suplimentare au costat întotdeauna mai mult dar acest fapt nu va fi un impediment în calea celor care doresc să facă o achiziție de viitor.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here