Home Casă și Grădină 3 metode ieftine prin care poți să dai culoare casei tale

3 metode ieftine prin care poți să dai culoare casei tale

447
0

În momentul în care renovăm o casă ne temem de culori, ne temem ca nu cumva să le alegem greșit și astfel să transformăm întreaga locuință într-un mare kitsch. Astfel, ajungem să ne bazăm pe culori neutre în special tonuri de gri care se potrivesc cu absolut orice. Și apoi, observăm faptul că pata de culoare pe care ne-am dorit-o lipsește cu desăvârșire. Tonurile de gri, tonurile neutre sunt ok până la un anumit punct. Din fericire. Există câteva metode prin intermediul cărora putem adăuga o pată de culoare camerelor noastre fără să stricăm aspectul general, fără să-l împingem către kitsch. Este vorba despre niște simple obiecte care au însă mare efect vizual și care se încadrează în categoria bunului gust.

3 metode ieftine prin care poți să dai culoare casei tale

  1. Corpurile de iluminat – în ziua de azi corpurile de iluminat pot avea o funcție în plus: cea de decorare a camerei. Investiția în corpuri de iluminat precum cele din imaginea de mai jos poate să aducă o pată de culoare atât de necesară în camerele monocrome sau în camerele în care s-au folosit excesiv culori neutre, puține la număr. Corpurile de iluminat sunt simplu de instalat și destul de ieftine, dar reușesc să aducă o schimbare majoră în peisajul camerei.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  2. Tablourile – când spun tablouri nu mă refer neapărat la acele picturi clasice în ulei care transformă de obicei camera într-un spațiu cu aer de galerie de artă. Există tablouri mult mai moderne și mai interesante, mai colorate, destul de ieftine care pot să devină o frumoasă pată de culoare în camerele noastre. Am atașat o imagine mai jos ca să vă faceți o idee despre ce este vorba. Tablourile sau pur și simplu imaginile colorate au exact acest rol, de a anima camerele.
  3. Tapetul – în ultimii ani s-a propovăduit în societate moda peretelui tapetat. Da, un singur perete dintr-o cameră primește tapet, restul nu. Acest tapet poate să aibă o culoare ceva mai stridentă dar care să se încadreze oarecum în coloritul normal, al camerei, fără să apară senzația de kitsch. Se poate folosi cu brio și tapetul cu model, ori din pânză, care să creeze o imagine modernă și frumoasă. Discutăm despre o soluție destul de ieftină dacă peretele este mic.

Acestea sunt cele mai interesante, ieftine și rapide metode de a face rost de o pată de culoare într-o cameră nu neapărat amorfă, dar căreia-i lipsește coloritul. Orice cameră, orice casă poate fi însuflețită simplu și rapid prin intermediul unei pete de culoare, venită chiar prin intermediul unui corp de iluminat, unui tablou sau al unui tapet. Rămâne la aprecierea fiecăruia ce metodă vrea să folosească.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here