Cei care locuiesc la casă în România se confruntă de când se știu cu problema aceasta a pisicilor străine cu care se trezesc prin curte când le este lumea mai dragă. Unele sunt cuminți și chiar simpatice, altele fac numai draci, de la adus de mortăciuni la furat de pui și/sau găini ori porumbei. Există mai multe variante prin care poți să ții departe de curtea ta pisicile străine, variante pe care le vom discuta imediat.

Cum să ții pisicile străine departe de curtea ta

Plantează levănțică și mentă prin curte – printre florile tale de bază, printre plantele tale care-ți plac așa de mult, pune levănțică, mentă sau rută, plante care au un miros foarte puternic. Pisicilor nu le plac mirosurile puternice așa că vor începe să ocolească curtea ta. Vei vedea că nu te mai vizitează. În plus, aceste plante vor alunga și unii dăunători care vin de obicei la plantele normale.

Pulverizează citrice prin curte – pentru a alunga pisicile, poți să împrăștii prin curte miros de citrice. Pisicile nu-l suportă. Amestecă niște ulei de portocale concentrat, sau de lămâie dacă ai, cu niște apă, apoi pulverizează soluția prin curte, în perimetrul florilor, verandelor, ori în locurile mai greu accesibile în care pisicile obișnuiesc să-și facă veacul. Puteți folosi acest mic truc și în cazul în care aveți pisici în casă și nu știți cum să faceți să le dezvățați de obiceiul de a se mai urca pe masă. Dați cu soluție pe mese.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here