Home Casă și Grădină 5 lucruri interesante pe care le poți face cu un cuptor cu...

5 lucruri interesante pe care le poți face cu un cuptor cu microunde

218
0
cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde are de obicei în bucătărie două sarcini principale: încălzește mâncarea deja preparată sau poate fi folosit și pentru a găti anumite feluri. Ei bine, există câteva lucruri pe care le mai poți face cu acest aparat, lucruri care țin oarecum tot de bucătărie.

5 lucruri interesante pe care le poți face cu un cuptor cu microunde

  • Poți să decojești usturoiul mai repede – pune usturoiul la microunde pentru 15 secunde, apa din usturoi va ajuta apoi la o decojire mult mai ușoară.
  • Poți să salvezi pita veche – dacă ai uitat să iei pâine și observi că cea actuală e tare ca piatra, pune-o la microunde învelită într-un șervețel, timp de 20 de secunde.
  • Stoarce mai mult suc din citrice – dacă îți place să storci portocale sau lămâi, încearcă să le pui la microunde timp de 10 secunde întregi, înainte să, le storci. Vei obține mai multă zeamă.
  • Înmoaie mierea cristalizată – dacă ai în casă miere care s-a cristalizat, scoate capacul la borcan și pune-l la microunde pentru 30-40 de minute. O să vezi o adevărată „minune”.
  • Scapi de lacrimi când tai ceapa – spală o ceapă, taie-i capetele și pune-o la microunde pentru 30 de secunde, apoi începe să o tai. O să vezi că nu ai să mai plângi iar ceapa se va tăia mai ușor.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here