Home Casă și Grădină 4 greșeli pe care le facem frecvent atunci când vine vorba despre...

4 greșeli pe care le facem frecvent atunci când vine vorba despre oale de inox

288
0
oale de inox

Oalele din inox au nevoie de un pic mai multă atenție în folosire și în curățare. Inoxul deși este un material de cursă lungă, ce ne poate aduce în prim plan oale care să ne țină zeci de ani, este un pic și pretențios iar în cele ce urmează vom vedea câteva greșeli pe care le facem frecvent atunci când vine vorba despre aceste oale din inox.

4 greșeli pe care le facem frecvent atunci când vine vorba despre oale de inox

Greșelile pe care le facem la curățat

  • Le băgăm la mașina de spălat vase – deși nu au restricție, ar fi indicat să le spălăm manual. Temperaturile mari și ciclurile îndelungate pot să strice suprafața oalelor din inox.
  • Le curățăm înainte să se răcească – faptul că le aruncăm sub apa rece deși ele nu sunt reci, poate cauza apariția crăpăturilor
  • Nu eliminăm calcarul – acumulările de calcar pot fi mai grave sau pot fi trecute cu vederea în funcție de cât de dură este apa. E bine să eliminăm depunerile pentru că favorizează apariția bacteriilor . Putem face acest lucru cu ajutorul oțetului.
  • Nu o uscăm cum trebuie – după ce o spălăm, trebuie să o uscăm cu un prosop curat, chiar dacă inoxul nu ruginește, sunt șanse mici să se mai facă depuneri de calcar.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here