Home Casă și Grădină Mituri și adevăruri despre electricitate

Mituri și adevăruri despre electricitate

233
0
electricitate

Se zvonesc multe despre electricitate, unele vești sunt adevărate, altele sunt simple scorniri ale imaginației oamenilor care de-a lungul timpului au devenit reguli. Haideți să vedem și noi câteva astfel de mituri, ori de ciudățenii pe care le putem explica destul de simplu, în cele ce urmează.

Liniile de înaltă tensiune sunt izolate – destul de fals, aproximativ 90% dintre acestea NU sunt izolate. Din acest motiv, ele nu trebuie atinse de noi, oamenii, ce să mai zic de urcat pe ele cum încearcă unii și alții. De asemenea, ar fi indicat să nu stăm în apropierea lor când afară plouă. De ce nu se electrocutează păsările? Pentru că ele nu ating pământul, e destul de simplu de înțeles acest lucru.

Un cablu căzut nu mai are curent – fals, din nou, dacă acesta cade le un conductor slab, precum asfaltul, nu o să apară scurt circuitul. Dacă vedeți un cablu căzut pe pământ, electric, este bine să stați la distanță destul de mare de acesta. O distanta de siguranță normală ar fi undeva la 7 metri. El are curent pe el chiar dacă nu face scântei ca-n filmele americane. Mare atenție la acest aspect.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here