Încălțămintea albă este foarte greu de întreținut, mai ales într-o țară precum România, în care există cantități record de praf în atmosferă și pe trotuare. Nu mai zicem de noroi sau chiar fecale de câine, în care călcăm destul de des atunci când mergem pe stradă. Dar cum putem să curățăm încălțămintea rapid, simplu, mai ales pe cea de culoare albă, care este un adevărat magnet pentru pete.

Dacă vrei să stai departe de chimicale, chiar și de detergenți, poți să combini praful de copt cu apă și cu peroxid de hidrogen, să le amesteci apoi până când se formează o pastă. Ia o perie, curăță bine de noroi și de praf încălțămintea apoi aplică această pastă. Lasă soluția să acționeze timp de 3-4 ore apoi curăță soluția de pe ei. Vei observa că adidașii sunt mult mai albi, vei vedea că sunt aproape noi. Acest mic truc este valabil în special pentru adidașii din material textil, încălțăminte precum tenișii de exemplu.

Pentru adidașii din piele, poți rezolva problema cu pastă de dinți. Fă rost de o periuță și freacă-i prin toate orificiile, până când ești mulțumit de rezultat. Pentru a îndepărta pasta, folosește apa caldă. Poți să adaugi și zahăr în pasta de dinți pentru a crea un efect exfoliant în zonele care par prea uzate. Cât de des ar trebui să repeți acest proces? Cel mai recomandat ar fi să-l repeți o dată la 2 săptămâni, în funcție de zona unde locuiești. Dacă există foarte mult praf, ar fi indicat să-i cureți în fiecare weekend.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here