Home Casă și Grădină Cum să reduci cheltuielile de întreținere pe timp de vară

Cum să reduci cheltuielile de întreținere pe timp de vară

92
0
SHARE
cheltuielile de întreținere

Întreținerea locuinței este o problemă pentru mulți dintre noi, chiar și pe timp de vară, când facturile nu sunt chiar astronomice. Ei bine, există câteva trucuri care te pot ajuta să reduci aceste cheltuieli și le vom trece în revistă în cele ce urmează. Sunt mai de grabă sfaturi, nu trucuri.

Cum să reduci cheltuielile de întreținere pe timp de vară

Nu sta la duș mai mult de 5 minute – este durata perfectă care nu aduce în prim plan risipa. Tot ce trece de 5 minute sunt apă și curent electric ori gaze arse de pomană. Folosește un ceas cu alarmă ca să nu stai mai mult de 5 minute. Este o metodă foarte eficientă de a face economie vara.

Verifică aparatul de aer condiționat – în mod normal, în perioada anului în care temperaturile impun folosirea lui, ar fi necesară o verificare la fiecare 3 luni. Trebuie verificare pierderile de freon, filtrele, toate aspectele care ar putea duce la un consum de energie ineficient, mult peste standarde. De asemenea, dacă aparatul nu este unul foarte modern, se recomandă instalarea unui modul Wi-Fi prin intermediul căruia aparatul să poată fi controlat de la distanță. Se întâmplă de multe ori să plecăm de acasă și să uităm aerul condiționat pornit, acțiune care duce evident la risipă de energie.

Nu mai folosi uscătorul – uscătorul de rufe este de departe unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică din întreaga casă. Vara e bine să renunți la el, vei face multă economie. Dacă ai loc să întinzi rufele pe sârmă, să se usuce cu ajutorul naturii, e mai mult decât ok.

Instalează niște obloane – niște jaluzele exterioare de tip oblon mai bine zis. Le ții trase când soarele bate direct în geamuri și astfel, camera înmagazinează mult mai puțină căldură din exterior. Drept urmare, energia folosită pentru răcirea ei cu aparatul de aer condiționat va fi mult mai puțină.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here