Home Diverse Cum să ferești o tigaie de la dezastru

Cum să ferești o tigaie de la dezastru

165
0
tigaie

Tigăile din ziua de azi sunt destul de calitative, în special dacă se optează pentru unele acoperite cu fel de fel de substanțe și compuși anti aderență. Problema e că aceste tigăi sunt destul de scumpe și se pot efectiv strica dacă nu suntem un pic atenți la cum avem grijă de ele. De multe ori, însuși faptul că dorim să le curățăm ceva mai bine poate să fie împotriva lor.

Cum să ferești o tigaie de la dezastru

  1. Nu o supune chinurilor mecanice. Nu amesteca în ele cu furculițe sau cu ustensile din metal pentru că se vor zgâria destul de urât. Mai ales dacă sunt tigăi acoperite cu un strat de piatră. Acel strat poate fi foarte simplu deteriorat de corpurile dure. Poți să folosești în schimb ustensile din plastic, cauciuc, lemn, special destinate tigăilor moderne.
  2. Nu o supune șocurilor termice. Mulți dintre noi avem încă prostul obicei de a duce imediat tigaia la spălat deși de-abia ce-am luat-o de pe foc și am pus în farfurie ce am gătit în ea. Este o mare greșeală pentru că pot să apară șocurile termice. Diferența de temperatură între o tigaie luată de pe foc și apa rece este una foarte mare. Tigaia se va deteriora în timp și din păcate, acest procedeu poate să afecteze chiar și tigăile foarte scumpe. Pentru a anula șansele apariției șocului termic, cel mai bine este să lași tigaia să se răcească pe ochiul stins de la aragaz. Știu că multora le convine să o spele imediat după ce termină de gătit, întrucât la cald se ia grăsimea mult mai repede dar riscurile sunt destul de mari. De asemenea ar fi indicat să ștergeți și apa de pe ele după ce le spălați, să nu le lăsați umede.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here