Home Casă și Grădină 4 trucuri pentru a fi mai eficient în tunsul ierbii

4 trucuri pentru a fi mai eficient în tunsul ierbii

147
0
tunsul ierbii

Tunsul ierbii este o operațiune esențială pentru toți cei care locuiesc la casă și au în curte un colț verde, mai mic sau mai mare. Pe lângă aspectul inestetic, iarba netunsă poate să ascundă pericole precum șerpi sau păianjeni de mari dimensiuni, și favorizează dezvoltarea buruienilor. Deși pare floare la ureche, a tunde această iarbă nu este chiar lucru simplu chiar dacă avem unelte moderne la îndemână precum motocositoare sau mașini performante de tuns iarba. Iată câteva sfaturi destul de simple și de interesante în același timp, care vă vor ajuta să tundeți mai eficient iarba.

4 trucuri pentru a fi mai eficient în tunsul ierbii

Las-o să crească un pic mai mult – cu timpul o să o tunzi mult mai rar pentru că rădăcinile vor avea timp să se înfigă mai bine în pământ. De asemenea, vei fi nevoit să o uzi și mai rar.

Udă iarba de 2 ori pe săptămână – asta dacă vrei să crească frumos. Nu trebuie să o uzi puțin în fiecare zi. Udă mai bine de 2 ori pe săptămână dar serios. Asigură-te că apa ajunge la 10-12 cm în sol.

Ascute lama mașinii de tuns – ari fi indicat să faci treaba asta o dată la 2 luni. Dacă lama nu este ascuțită, tăietura nu va fi una corectă. Iarba o să fie mai mult ciopârțită și nu va arăta bine.

Udă iarba doar dimineața – există motive întemeiate pentru care nu vezi aspersoarele în mijlocul zilei. Căldura cauzează evaporarea apei. Dacă uzi pe căldură, iarba nu va primi toată cantitatea.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here