Home Casă și Grădină Cât de des trebuie să cureți congelatorul

Cât de des trebuie să cureți congelatorul

159
0

Frigiderul îl mai curățăm noi din când în când, mai ales atunci când începe să miroasă. Atunci când vine vorba însă despre congelator, lucrurile se schimbă. Nimeni nu prea îl curăță, nu? Congelatorul este adesea neglijat pentru că se umblă la el mult mai rar, poate doar de câteva ori pe lună și, fiind un mediu cu temperaturi foarte scăzute, nu permite formarea bacteriilor și implicit a mirosurilor.

Se recomandă curățarea congelatorului o dată pe săptămână. Nu trebuie folosite chimicale, ori soluții speciale. Este suficient detergentul de vase, un burete, un vas cu apă caldă și cam atât. Atenție mare pe la garnituri căci acolo se strâng de obicei firimituri, resturi de mâncare. Încearcă să elimini aceste resturi pentru că în timp, garnitura se va deteriora din cauza lor. De asemenea, pentru că operațiunea de curățire nu durează mult, nu trebuie să scoți frigiderul din priză.

De asemenea, o dată pe lună mai trebuie făcută o curățare. Pentru că discutăm despre un mediu de depozitare folosit pentru stocarea de alimente pe termen lung, trebuie să treci prin alimente să vezi care mai sunt bune și care nu. Termenele de valabilitate nu sunt alterate de frig și trebuie respectate. După ce faci o curățenie generală printre alimente, mai curăță o dată interiorul cu un burele înmuiat în apă caldă și detergent de vase, și nu uita să clătești după.

Cum se face o curățare amănunțită a congelatorului

  • Oprește frigiderul și implicit, congelatorul și scoate toate alimentele din el
  • Dă afară toate sertarele și spală-le în cadă sau în chiuvetă dacă ai loc
  • Interiorul aparatului se spală cu o soluție jumătate apă jumătate oțet
  • Interiorul aparatului se curăță cu o lavetă uscată și se pun sertarele înapoi
  • Pune alimentele înapoi în congelator după ce le sortezi și arunci ce nu mai e bun
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here