În vremurile pe care le trăim, reciclarea ambalajelor este o problemă și o prioritate în același timp. Producem mult gunoi din care se mai poate salva câte ceva. Totuși, nu toate lucrurile sunt ceea ce par, de exemplu, există multe ambalaje care par reciclabile 100% dar în realitate, nu sunt. Ele ajung tot la groapa de gunoi. Haideți să vedem și noi care sunt câteva dintre ele, cele mai interesante.

Credeai că sunt reciclabile, dar în realitate nu sunt

Cutiile de pizza – acestea nu au cum să mai fie reciclate chiar dacă sunt din carton pentru că devin contaminate cu resturi alimentare, diverse grăsimi. Așadar, dacă până acum le puneați la coșul cu reciclabile din carton, nu mai faceți asta. Este un deșeu menajer și trebuie tratat ca atare.

Dopurile de plastic – da, e un paradox, sticlele din plastic sunt reciclabile, nu și dopurile acestora. Se pare că dopurile sunt concepute dintr-un tip de plastic, imposibil de reciclat.

Șervețelele și prosoapele din hârtie – din nou, aceste produse nu vor fi niciodată reciclate așa că încearcă să nu le mai pui la coșul cu hârtie pentru reciclat. Aceste șervețele sunt contaminate cu compuși organici precum muștarul de la masă și nu mai pot să fie reciclate corect.

Paharele de cafea – deși par alcătuite din hârtie, acestea nu pot fi reciclate din cauza faptului că sunt căptușite pe interior cu un material care din păcate în ziua de azi, nu se poate recicla. Poate pe viitor or să apară tehnologii care vor permite această reciclare, ori paharele vor fi concepute din alt plastic.

Hârtia tocată – nu poate fi catalogată și sortată prin centrele de reciclare. Mai bine o păstrați ca să o folosiți atunci când trimiteți colete prin poștă. O puneți în cutie să protejeze produsul trimis. Ori dacă nu mai aveți nevoie de ea prin casă, o puneți la gunoiul menajer.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here