Home Casă și Grădină Greșeli care scurtează viața aspiratorului

Greșeli care scurtează viața aspiratorului

139
0
viața aspiratorului

Avem obiceiul să investim foarte mulți bani în aparate care ne ajută să menținem casa cât mai curată, în aspirator de exemplu. Din păcate, mulți dintre noi ne trezim peste noapte că aceste unelte electrocasnice se defectează și nu știm de ce. Ei bine, e un cumul de factori uneori, greșeli adunate care de-a lungul timpului nu fac altceva decât să scurteze viața aspiratorului. Iată care sunt acestea.

Greșeli care scurtează viața aspiratorului

Nu înlături dopurile – este vorba despre acele dopuri de praf, păr, materiale textile care se formează în perie sau pe țeava metalică. Din cauza lor, aspiratorul merge mult mai turat și astfel, crește considerabil gradul de uzură. Îți dai seama de acest lucru după zgomot și după lipsa de sucțiune.

Nu strângi furtunul – de cele mai multe ori ne este lene să mai strângem colac furtunul de la aspirator și din acest motiv, putem să-l rupem. Hazardul într-o casă poate să apară destul de des mai ales dacă sunt înșirate peste tot furtunuri de aspirator, furtunuri care pot să fie deteriorate.

Nu golești/înlocuiești sacul – dacă nu golești la timp sacul aspiratorului, viața lui o să se scurteze pentru că o să ruleze forțat, nevoit să îndese praful într-un recipient care este plin ochi. După cum spuneam mai sus, cui cât merge la turații mai mari, , mai forțat  cu atât scade durata de viață.

Nu cureți filtrele la timp – toate aspiratoarele au niște filtre care împiedică praful să ajungă înapoi în casă în timpul aspirării. Dacă acele filtre sunt înfundate, viața aspiratorului este pusă în pericol. Multă lume nici nu știe de existența acestor filtre iar surpriza defectării aparatului este maximă.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here