Home Casă și Grădină Nu arunca la gunoi aceste produse – este ilegal!

Nu arunca la gunoi aceste produse – este ilegal!

218
0
Nu arunca

Avem obiceiul să aruncăm la gunoi tot ce se strică însă din păcate, unele obiecte, ori unele substanțe pot să producă foarte mult rău mediului înconjurător. De fapt pentru unele dintre ele există chiar legi care interzic aruncarea lor la tomberon, ori în coșul cu gunoi menajer. Iată câteva cazuri pe care oricum le bănuiești, dar despre care trebuie să știi clar că nu ai voie să le arunci la gunoi.

Nu arunca la gunoi aceste produse – este ilegal!

Bateriile de mașină – nu toată lumea dorește să dea la schimb bateria veche atunci când cumpără alta nouă și astfel sunt persoane care rămân cu ea prin casă. Și apoi decid să o arunce la gunoi, căci evident nu mai este bună. Este o acțiune ilegală, bateriile trebuie predate la centrele de colectare mai ales dacă sunt pe bază de acid și plumb, foarte periculoase pentru mediul înconjurător.

Uleiul de motor – sau de transmisie, întră în aceeași categorie. Aruncarea acestuia la canal este ilegală și se pedepsește conform legii. Dacă aveți așa ceva prin casă și vreți să scăpați de el, ori îi găsiți o întrebuințare de genul vopsitul gardurilor pe la țară, ori mergeți frumos la un schimb ulei și-l predați acolo. Orice business de schimb ulei este de fapt colector pentru astfel de uleiuri. Mulți dintre noi mai avem obiceiul să ne ocupăm personal de schimbul de ulei și nu e ceva anormal să ne rămână prin casă vechiul ulei. Dacă sunteți într-o situație similară, nu uitați că aruncarea lui la canal sau în natură este ilegală și se pedepsește conform legilor aflate în vigoare.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here