Home Casă și Grădină 2 plante „de apartament” despre care nu știai că sunt periculoase

2 plante „de apartament” despre care nu știai că sunt periculoase

218
0
Lalelele

Plantele de apartament pot să dea multă viață încăperilor sau balcoanelor noastre, dar unele dintre ele sunt destul de periculoase pentru sănătatea noastră. Haideți să vedem câteva dintre aceste specii pe care cu siguranță mulți dintre noi le-am avut prin casă și habar nu am avut că ne pot face rău.

2 plante „de apartament” despre care nu știai că sunt periculoase

  1. Lalelele – chiar dacă arată foarte bine, lalelele sunt cunoscute pentru faptul că pot să producă iritații ale pielii și chiar alergii. De asemenea, lalelele sunt foarte toxice pentru animale, dacă pisica sau câinele vostru mănâncă una, o să aibă mari probleme: vomă, depresie, diaree, salivă multă, în exces, etc. Ca și alternativă, ar trebui să vă orientați către floarea soarelui. Este frumoasă și nu este periculoasă pentru oameni sau animale. De fapt, este o plantă de apartament mai mult decât spectaculoasă.
  2. Narcisele – din păcate, narcisele pot să fie periculoase atât pentru oameni cât și pentru animalele de companie. Dacă al vostru câine ajunge să mănânce una chiar și în joacă, o să aibă de-a face cu presiune a sângelui scăzută, aritmie, tremurat, convulsii și așa mai departe.

Ar fi foarte indicat să ne interesăm foarte bine atunci când avem de gând să aducem plante în apartament pentru că vom fi nevoiți atât noi cât și animalele noastre de companie, să trăim zi de zi cu ele în nas. Cu toții ne dorim niște case cât mai primitoare, niște camere cât mai frumoase dar nu trebuie niciodată să uităm că trebuie analizată foarte bine situația atunci când se generează ideea de permanență pentru plante. Grădina interioară, dacă există, poate să fie de asemenea o mare bătaie de cap din multe puncte de vedere, așa că mare atenție și la acest aspect. Am observat că mulți români decid să transforme balcoanele închise în grădini interioare.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here