Home Casă și Grădină Curățenia de toamnă – punctele în care trebuie să insistăm

Curățenia de toamnă – punctele în care trebuie să insistăm

95
0
SHARE
Curățenia de toamnă

Toamna aduce după dânsa nu doar ploi, peisaje melancolice și frig, dar și necesitatea unei curățenii generale. După o vară energică în care am neglijat curățenia în detrimentul distracției, a venit momentul să luăm taurul de coarne și să punem casa la punct, așa cum este normal și firesc. Pe lângă curățenia propriu-zisă, acum, toamna este și momentul în care trebuie să curățăm anumite zone sau aparate pe care vara le-am trecut cu vederea.

Curățenia de toamnă – punctele în care trebuie să insistăm

  • Ventilatoarele de tavan – chiar dacă s-au învârtit toată vara, s-au umplut de praf și mai mult ca sigur în perioada toridă nu le-am acordat prea multă atenție. O să fiți uimiți cât praf se poate strânge pe ele.
  • Garnitura de la frigider – deși cu toții curățăm frigiderul destul de des, trebuie să recunoaștem că la garnitură ne gândim foarte puțin spre deloc. Aceasta se umple de obicei și cu firimituri/resturi alimentare.
  • Schimbă așternuturile – cearșafurile, fețele de pernă, sunt operațiuni necesare lunar pentru că oricum ai transpirat pe ele și dacă tot faci curat prin toată casa, ai grijă și de acest aspect.
  • Curăță grătarul – probabil l-ai folosit suficient de intens vara aceasta cât să nu prea ai timp de întreținere. Fă bine și i-al la frecat înainte să-l tragi pe dreapta. Altfel, vara viitoare, o să ai mult de furcă dacă grăsimea se întărește pe el. există multe soluții non chimice în comerț care te pot ajuta în acest sens.
  • Organizează dulapurile din bucătărie – se pare că niciodată nu avem timp pentru așa ceva. Mereu suntem pe fugă, mereu suntem nevoiți să luăm în grabă sau să punem rapid în dulap ce avem nevoie.
  • Curăță coșul de fum – dacă stai la casă, aceasta este o operațiune obligatorie. În curând o să fii nevoit să faci focul și ultimul lucru pe care ți-l dorești, este un coș de fum înfundat.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here