Chiuveta din inox este destul de populară în bucătăria românească, și nu numai. Inoxul are foarte multe avantaje dar este folosit pentru aceste tipuri de obiecte sanitare întrucât nu ruginește. Din păcate, chiuvetele din inox se pătează destul de repede și chiar dacă în magazine există multe soluții chimice destinate înlăturării acestor pete, nu toată lumea este dispusă să le folosească, în special în casele unde există copii și animale de companie. Haideți să vedem cum putem curăța chiuveta din inox fără să folosim chimicale, cu ce avem prin casă la îndemână.

O să ai nevoie de: o lavetă, un burete moale și o sticlă „cu pufăitoare”. Materialele necesare preparării soluției minune sunt următoarele: praf de copt, lămâie, ulei de măsline și bineînțeles, oțet. Acum, trebuie să golești chiuveta și să împrăștii pe toată suprafața praf de copt. Folosind buretele moale freacă chiuveta de-a lungul striaților inoxului, cu forță în zonele în care există pete. Poți să mai pui un pic de apă dacă consideri necesar. După ce ai frecat chiuveta cu praful de copt, taie o lămâie în două, stoarce zeama în chiuvetă și mai freacă o dată întreaga suprafață, lasă să intre în contact praful de copt cu zeama de lămâie. Ulterior, spală întreaga grozăvie bine de tot cu apă.

Ce facem cu oțetul? Ei bine, oțetul este pentru petele de apă, cele cu create de calcar. Pune oțetul într-o sticlă cu pufăitoare, împrăștie conținutul pe chiuvetă apoi șterge cu o lavetă. Oțetul este și un foarte bun dezinfectant natural. La final, spală din nou chiuveta, șterge-o cu o cârpă apoi poți să o dai cu un pic de ulei de măsline.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here