De vină pentru cele mai multe incendii pe timp de iarnă este coșul casei. Acesta trebuie verificat și curățat periodic, în special înainte de a începe sezonul rece. În mod normal, din cauza depunerilor, ar trebui să curățați coșul de fum o dată la fiecare 50 de focuri făcute, dacă combustibilul pe care-l folosiți este lemnul. Calamina acumulată pe coșul de fum se aprinde dacă ajunge la temperatura de 230 de grade Celsius, iar dacă acumulările sunt mari, temperaturile pot ajunge până la 1100 de grade Celsius, iar din casă nu va mai rămâne absolut nimic.

Una dintre principalele cauze pentru care apar depunerile masive de calamină este arderea lemnului verde, umed. Dacă vedeți umezeală la unul dintre capetele lemnelor care ard în sobă, trebuie să știți că sunt pline cu apă. Acest lemn nu arde complet și trimit particule nearse în coșul de fum, particule care se acumulează și care devin ulterior când se usucă un hazard. Pentru a preveni aceste probleme, trebuie să știți că fiecare coș are o ușiță de vizitare prin care se poate vedea dacă există sau nu depuneri pe interior, zonă prin care se poate și curăța. În mod normal, depunerile mai mari de 0.3 cm indică faptul că acel coș trebuie curățat neapărat.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here