Tuturor ne place să miroasă frumos în casă dar din păcate, toate odorizantele disponibile în comerț sunt pline de chimicale, care mai de care mai cancerigene. Există însă și posibilitatea de a-ți face singur odorizante pentru casă, 100% naturale, iar în cele ce urmează vom trece și noi în revistă câteva rețete destul de interesante, dar la îndemână

Vrei o casă frumos mirositoare? Iată câteva trucuri pentru a sta departe de chimicale

  • Pune o linguriță sau două de scorțișoară pe o foaie de copt, la cuptor, și las-o acolo timp de jumătate de oră la o temperatură de 90 de grade Celsius. În tot acest timp, ține ușa de la cuptor puțin între deschisă.
  • Pune coajă de portocală/lămâie/grefă, în scurgerea de la chiuvetă. O să vezi că în bucătărie nu o să mai vină miros greu de la canalizare, din contră, se va păstra un aer fresh. Poți face asta cam o dată pe lună.
  • Pune coji de portocală într-o cană cu apă, apoi toarnă compoziția într-un ibric și lasă—le la fiert. Când vezi că scade apa, mai adaugi din când în când. Vei vedea că aerul din casă se schimbă total.
  • Pune extract de vanilie pe becuri, în special la veioze. Când becul o să se încingă, acesta o să înceapă să răspândească prin cameră mirosurile specifice. Merge cu orice tip de ulei, extract, etc.
  • Taie câteva lămâi în jumătate, apoi pune-le într-o farfurie cu jumătatea tăiată, în sus. Pune apoi farfuria în baie sau într-o cameră în care dorești să miroasă frumos. Merge și cu portocale sau alte citrice.
  • Unul dintre cele mai frumoase „parfumuri” este cafeaua proaspăt măcinată. Poți să te folosești de acest miros unic nu doar la prima oră a dimineții. Haideți să fim serioși, cui nu-i palce mirosul de cafea?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here