Ideea de serviciu funerar se traduce cel mai bine prin „cel mai important rămas bun”. În momentul în care o persoană dragă nouă pleacă din această lume, pe lângă faptul că mințile noastre mici și îndurerate pun la îndoială dreptatea lui Dumnezeu, dorim să organizăm această ceremonie de rămas bun cât mai bine, cât mai frumos. Serviciile funerare nu mai sunt ce erau pentru că și oamenii s-au îndepărtat oarecum de ideea de simplitate, pentru mulți dintre noi, astăzi decența are alte bariere, în timp ce bunul gust diferă de la suflet la suflet.

Care sunt standardele de decență în efectuarea unui serviciu funerar?

Atunci când vine vorba despre servicii funerare decente, ne referim evident la bun simț. Parcă lumea nu se mai gândește la onoare, parcă la înmormântările de rit nou totul e pe grabă, să se termine odată, parcă lumea e mai mult încurcată de acest eveniment, și chestia asta e tare dezonorantă pentru cel trecut la cele sfinte. Un serviciu funerar decent înseamnă în primul rând un serviciu funerar efectuat fără grabă. Ideea este ca evenimentul să fie bine organizat și cei care doresc, să aibă timp să-și ia un ultim rămas bun de la persoana decedată.

În al doilea rând, decență în efectuarea unui serviciu funerar înseamnă bun gust. Fără manele trâmbițate de fanfare gălăgioase, chiar dacă defunctului i-au plăcut manelele. Parcă prea mot a mot iau unii ideea de a reproduce la înmormântare lucruri care-i plăceau celui trecut în neființă. Există o limită, un prag pe care dacă-l treci, nu mai există decență, nu mai există bun gust, nu mai există nici măcar bun gust în efectuarea serviciului funerar. Obiceiuri și tradiții precum claxonatul prin oraș, blocarea străzilor cu cortegiul pot cădea în latura exceselor destul de simplu.

Simplitatea – un concept pe care multă lume pare să nu-l mai înțeleagă. Dacă organizăm o înmormântare simplă asta nu înseamnă că nu avem respect față de defunct. Din contră, asta înseamnă decență. Multă lume are impresia că un eveniment fastuos va fi mult mai bine văzut de cei din jur decât unul simplu. Și poate chiar așa și este dar cui folosește? Ce rost are să faci ditamai tărăboiul prin oraș, ce rost are să faci un cavou cât Casa Poporului? Oamenii pleacă de printre noi atât de simplu, atât de simpli, nu iau nimic cu ei pe lumea de dincolo. Atunci, noi ce facem?

Unde putem beneficia de servicii funerare simple, de bun gust, dar mai ales decente?

Adysim Servicii Funerare vă stă la dispoziție în acest sens. Nu pentru voi, evident, pentru care, din păcate, Dumnezeu a avut alte planuri. Toate detaliile legate de serviciile prestate de dumnealor le găsiți pe www.servicii-funerare-nonstop.ro și știu, mulți dintre voi veți întreba cui folosesc aceste informații de acum… Evident, nu mulți sunt cei care se interesează de servicii funerare fără să aibă efectiv nevoie de ele, însă o simplă veste, un simplu zvon ca de exemplu cei de la Adysim prestează servicii funerare decente, simple și de bun gust, te pune în gardă.

În momentul în care nenorocirea apare în viața ta, e bine să ai cât mai multe informații stocate în memorie întrucât din pricina sentimentelor, în acele momente oamenii nu pot să mai facă aproape nimic. Multă lume nici măcar nu dorește să discute despre aceste subiecte, considerându-le înfricoșătoare, însă în realitate astfel de evenimente se întâmplă și adevărul este că TREBUIE să fim pregătiți. Știți vechea vorbă românească din străbuni „Cu o moarte, toți suntem datori”, așa că discutăm evident despre niște lucruri inevitabile pentru care trebuie să fim pregătiți.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here