Home Diverse Te gândești să pui tapet în dormitor? Iată de ce este o...

Te gândești să pui tapet în dormitor? Iată de ce este o idee foarte bună

156
0

Trendurile în ceea ce privește decorațiunile interioare încep să se schimbe și pe la noi destul de mult. Treaba asta se petrece de ceva ani prin străinătatea și, iată, după un timp rezonabil, devine vizibilă și pe meleagurile noastre. Ce trenduri se schimbă mai exact? Ei bine, tapetul începe să revină la modă. Da, folosit foarte des în anii 70-80-90 chiar, apoi dat uitării, tapetul începe să devină din nou o modă și aduce în prim plan și câteva upgrade-uri moderne precum formele 3D sau imprimeurile și pe alte materiale în afară de simpla hârtie/autocolant.

Tapetul dormitorului este întotdeauna în legătură directă cu personalitatea noastră

Dacă te gândești să pui niște tapet în dormitor, trebuie să știi că este o decizie destul de bună. Dormitorul este una dintre cele mai personalizabile camere din întreaga casă, este locul în care trebuie să ne simțim cel mai relaxați astfel încât să avem parte de un somn calitativ, atât de necesar vremurilor agitate și stresante pe care le trăim. Astfel, prin intermediul tapetului, putem personaliza suficient de mult dormitorul astfel încât această cameră să devină parte componentă a personalității noastre. Pe lângă creșterea gradului de personalizare, tapetul mai are și alte avantaje.

Poți aduce un plus în materie de design interior dormitorului tău dacă decizi să folosești tapet

Tapetul poate de exemplu să devină parte integrată a designului camerei și aici nu mă refer la simplul colant aplicat pe perete. Există tapet în relief care poate să aducă un plus foarte mare de design camerei. Aspectul general poate fi mult îmbunătățit prin intermediul acestui element de decor, obținându-se un aspect modern și un design desprins parcă din revistele de arhitectură. Un design frumos, modern, poate să fie responsabil pentru o stare de spirit bună, poate să te încarce cu energie și să îți aducă în prim plan acea cameră frumoasă pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna.

Tapetul – un material foarte simplu de aplicat și foarte simplu de eliminat în cazul unei renovări

Ar mai fi de precizat faptul că aplicarea tapetului în dormitor este un procedeu destul de simplu, care nu presupune mult deranj. De asemenea, înlăturarea acestuia în cazul în care se face renovare sau se dorește efectiv schimbarea modelului, se face destul de simplu dacă se folosesc soluții chimice sau ustensile recomandate. Dacă nu dorești să-l mai păstrezi poți scăpa relativ simplu de el. Una dintre părțile cele mai interesante se referă la preț. Comparând cu mâna de lucru de la un meseriaș adus pentru zugrăveală, sunt șanse mari să fie mai ieftin tapetul.

Prețul tapetului este de multe ori mai mic decât prețul unor finisaje interioare făcute de „meșteri”

Există oameni care aleg tapetul și din cauza prețului, a fost întotdeauna mai ieftin decât finisajele interioare făcute de „meșterii” români. Uneori nu e neapărat vorba despre faptul că nu au oamenii bani de zugrăveală sau că ar vrea să iasă mai ieftin, ci s-au săturat pur și simplu să plătească o grămadă de bani unor meșteri care fac o treabă de mântuială. Mulți au ajuns la concluzia că-și pun singuri un tapet și stau mai liniștiți. Stau împăcați cu gândul că și-au rezolvat dormitorul fără să mai dea ocazia lui X sau lui Y să-și bată joc de ei, de banii lor, de casa lor.

De unde putem cumpăra tapet de foarte bună calitate, modele moderne adaptate cerințelor internaționale?

Ar mai fi o idee foarte bună să mergi pe tapet pentru dormitorul tău întrucât există magazine specializate precum deltastudo.ro din care poți cumpăra modele foarte speciale cu livrare gratuită. De asemenea poți beneficia de consultanță gratuită în cadrul magazinului lor ceea ce mi se pare ceva foarte benefic pentru cei care ori sunt încă nehotărâți ce doresc să facă mai exact, ori nu se pot decide asupra unui singur model de tapet. Tu ce gânduri ai cu dormitorul tău? Te gândești ca la următoarea renovare să folosești și tu tapet modern?

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here