Home Diverse Inelul de logodnă – momentul în care începi o nouă viață

Inelul de logodnă – momentul în care începi o nouă viață

194
0
logodnă

Viața, așa cum a fost ea dată de la Dumnezeu, a fost concepută pentru a fi trăită în doi. Fiecare bărbat se gândește (în special atunci când trece de 20-25 de ani) la momentul în care o să fie nevoit să facă cel mai important pas din viața lui, la momentul în care o să fie nevoit să se pună în genunchi în fața celei mai importante femei din viața lui, și să adreseze celebrele cuvinte „Vrei să fii soția mea?”, în mâna-i tremurândă de emoție ținând un inel atent ales, de logodnă. Sunt momente unice pe care toată lumea le trăiește și pe care orice bărbat dorește să le aducă în prim plan în fața femeii drept cele mai frumoase din întreaga existenta a cuplului. După ce se primește cel mai important „DA”, se începe practic o nouă viață, o viață în care două drumuri devin unul singur, o viață sinonimă cu familia.

Cât de important este inelul de logodnă în natura evenimentului de cerere în căsătorie?

Atunci când vine vorba despre inele de logodnă, mulți bărbați au impresia că trebuie să pregătească ceva foarte scump, deja se gândesc la credite făcute în bancă. Mulți bărbați au impresia că dacă inelul va fi foarte scump, va demonstra dragostea puternică pe care o poartă femeilor. Ei bine, nu este chiar așa. Trebuie să existe un echilibru. Este clar că tu ca bărbat nu te poți înfățișa la o cerere în căsătorie cu o bijuterie foarte ieftină, dar nu ar fi indicat nici să cheltui sume fabuloase pentru un inel de logodnă. Contează valoarea dar mai mult contează gestul, mai mult contează evenimentul propriu-zis. Desigur, fiecare trebuie să cumpere în funcție de potența financiară, însă este important de precizat că în cadrul acestui eveniment, alegerea inelului trebuie să fie un punct de echilibru. Nu trebuie nici să se exagereze, dar nici să se dea impresia că evenimentul nu este luat foarte în serios.

Să cumpărăm inele de logodnă ieftine sau inele de logodnă foarte scumpe?

Grandomania chiar nu este indicată atunci când este vorba despre un sentiment nobil. Dacă stăm să analizăm puțin evenimentul de cerere în căsătorie, ne dăm seama că avem de-a face cu momente copleșitoare de-o parte și de alta. Bărbatul este prea copleșit să se mai gândească la inel, femeia în fața căreia se îngenunchează de asemenea, este copleșită de emoție suficient de mult cât să nu mai poată să stea să analizeze valoarea de piață a inelului de logodnă. Cererea în căsătorie este un eveniment în care emoțiile vorbesc, este un eveniment al sufletelor, nu al materiei. Sufletele celor doi se simt, și trebuie să decidă dacă sunt compatibile 100%, altfel, cererea în căsătorie poate fi respinsă. Compatibilitatea sufletelor este singura care poate garanta faptul că cele două persoane vor fi alături una față de cealaltă „… la bine și la rău, până când moartea le va despărții”. Când sufletele se simt, există compatibilitate.

Inelul de logodnă nu este o simplă bijuterie, este dovada unui legământ întru respect

Totul începe cu un inel, întreaga aventură care în momentul în care ajunge la final, te transformă complet. Te transformă dintr-un bărbat fără obligații într-un cap de familie. Responsabilitatea vine odată cu gestul și lumea trebuie să înțeleagă și acest aspect. Pe lângă simplul gest al dăruirii unui inel de logodnă, trebuie să apară și responsabilitatea. E destul de simplu să spunem că noi, ca bărbați, ne dorim ca o femeie să ne fie fidelă și să ne fie alături până la finalul vieții, dar trebuie și noi să oferim același tip de comportament responsabil și respectuos. Nu poate exista căsnicie de durată dacă nu există un respect reciproc în relație și planuri de viitor comune.

Inelul? Este doar începutul…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here