Home Casă și Grădină Bananele – la ce le mai putem folosi în casă?

Bananele – la ce le mai putem folosi în casă?

123
0
Bananele

Bananele nu sunt bune doar pentru consum, ele au câteva întrebuințări destul de interesante la casa omului pe care le vom discuta împreună în cele ce urmează. La unele dintre aceste întrebuințări v-ați fi așteptat, la altele poate nu.

Bananele – la ce le mai putem folosi în casă?

Mască de față – nu este de mirare, în cosmetică sunt folosite multe fructe care au beneficii asupra pielii. Sunt multe rețete de mască de față care au în componență banane, cea mai simplă dintre ele este simpla pasare a bananelor.

Lustruiește pantofii – este valabil doar pentru pantofii din piele naturală. Bananele pot să înlocuiască la nevoie crema de ghete. Nu este necesar să dați efectiv cu fruct, dacă veți freca ghetele cu interiorul cojii va fii suficient.

Luciu pentru plante – dacă vrei ca frunzele de la plantele tale de apartament să lucească, unge-le frumos cu banane. Ca și în cazul pantofilor din piele, se folosește interiorul de la coajă, nu fructul propriu-zis.

Fertilizator – coaja de banană, ca și fructul în sin, este foarte bogată în potasiu. Potasiul este un nutrient important pentru noi, oamenii dar și pentru grădina noastră. Bagă cojile la blender apoi pune-le la baza plantelor, primăvara.

Te scapă de negi – înfășoară coajă de banană în jurul degetelor unde apar negii și stai așa peste noapte. Vei vedea că dimineață problema va fi ameliorată. Repetă procedeul seară de seară până la dispariția problemei.

Atrag fluturii – bananele atrag fluturii și păsările. Dacă vrei să ai o grădină ca desprinsă din basme, plină de fluturi și de păsări, pune pe ici, colo, câte-o coajă de banană. Vei vedea că nu va dura mult și grădina ta se va transforma total.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here