Home Casă și Grădină Coaja de portocală – la ce mai poate fi folosită în casă?

Coaja de portocală – la ce mai poate fi folosită în casă?

384
0
Coaja de portocală

Coaja de portocală este unul dintre cele mai iubite resturi alimentare. Mirosul acestor coji este unul imposibil de replicat deocamdată de industria parfumeriei. Haideți să vedem la ce mai putem folosi cojile de portocală în afară de obiceiul nostru clasic, de a le pune prin cameră să ne bucurăm de un odorizant de cameră mai mult decât senzațional.

Coaja de portocală – la ce mai poate fi folosită în casă?

Odorizant de frigider – dacă frigiderul prinde miros, atunci poți să pui niște coji de portocale în el până reușești să-l cureți așa cum trebuie. Cojile de portocale neutralizează mirosurile urâte din frigider. Nu vă bazați însă doar pe acest aspect atunci când vine vorba despre mirosurile din frigider, la un moment dat tot veți fi nevoiți să faceți curat. În plus, dacă veți amâna foarte mult curățarea frigiderului sunt șanse mari să se formeze și ceva bacterii nocive în interior.

Curăță lemnul – v-ați întrebat vreodată de ce mai toate spray-urile de mobilă miros a citrice? Pentru că aceasta conțin evident, citrice. Poți curăța suprafețele din lemn dacă vei combina oțetul cu câteva coji de portocală, într-o soluție.

Oferă strălucirile oțelului – mă refer la oțelul inoxidabil care se regăsește de obicei în componența electrocasnicelor moderne. Coaja de portocală, fiind acidă, reușește să îndepărteze petele de pe această suprafață fără probleme.

Înlătură mirosurile din scurgere – scurgerea de la chiuvetă poate de multe ori să miroasă. Acolo rămân blocate resturi de alimente care încep să se descompună. Ei bine, dacă veți arunca în scurgere câteva coji de portocale veți elimina aceste mirosuri. Coaja de portocală conține acizi care neutralizează depunerile de resturi alimentare.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here