Home Diverse Cum putem trece mai ușor peste moartea rudelor sau a persoanelor importante...

Cum putem trece mai ușor peste moartea rudelor sau a persoanelor importante din viața noastră

444
0

Omul cât trăiește, nu face altceva decât să se atașeze de alți oameni. Nimic altceva nu contează mai mult decât clipele petrecute în compania celor dragi. Nu mașinile, nu casele, nu banii. Nimic material nu trece în lumea celor drepți și trebuie să fim conștienți de treaba asta, să ne trăim viața pentru oameni, nu pentru obiecte.

Problema este că în timpul acesta în care trăim și cunoaște oameni, ne atașăm foarte mult de ei și chiar dacă moartea este ceva cât se poate de firesc, mulți dintre noi avem mari probleme în a ne obișnui cu gândul că cineva apropiat nu mai este printre noi.

Unii dintre noi avem nevoie de ani întregi pentru a trece peste o dramă de genul acesta și acest lucru nu demonstrează altceva decât atașamentul foarte puternic pe care noi oamenii îl dezvoltăm față de apropiați.

Dacă treci și tu printr-un asemenea eveniment neplăcut și efectiv te simți copleșit de sentimente, trebuie să știi că sunt câteva mici sfaturi de care trebuie să ții cont. Hai să vedem împreună care sunt acestea.

Cum putem trece mai ușor peste moartea rudelor sau a persoanelor importante din viața noastră

  1. Apelează din prima clipă la o firmă de pompe funebre serioasă. Știu, sunt multe, chiar ai de unde să alegi. Probabil este una dintre cele mai sigure afaceri din lume dar e important să fii un pic atent la ce-ți oferă fiecare. E important să te uiți și la reputația lor. De emoție, de tristețe, va fi greu dar dacă vei colabora cu o companie serioasă gen Rarox (București), se va duce multă presiune de pe umerii tăi.
  2. Nu organiza pomana acasă. E bine să eviți să te suprasoliciți din nou cu fel de fel de evenimente, e bine să schimbi un pic mediul. O pomană organizată acasă nu va face decât să te reunească cu oameni familiari într-un mediu familiar și o să te răscolească destul de mult. Ar fi indicat să optezi pentru organizarea acestor evenimente la restaurante care oferă astfel de servicii. Așa, nu trebuie să te ocupi tu de aproape nimic.
  3. Mergi la un psiholog. La psiholog nu se duc doar nebunii cum greșit avem mulți dintre noi impresia. Se duc în mod normal oamenii care nu pot să depășească anumite gânduri, anumite idei. Psihologul este cea mai recomandată persoană care te poate ajuta în acest sens. Viața ta personală trebuie să meargă înainte cu sau fără persoanele considerate dragi sau foarte apropiate. Nu e de glumă cu aceste acumulări de tensiuni.
  4. Petrece timp cu cei dragi. Foarte multă lume care suferă în urma unei pierderi nefericite au obiceiul să se distanțeze de socializare. Vor să fie singuri și triști. Chestia asta nu va face altceva decât să te bage în depresie, să te îmbolnăvească. Caută compania celor din jur mai mult ca niciodată în aceste clipe grele. Vorbind cu cei din jur, comunicând, socializând, vei trece mai ușor peste pierdere.
  5. Fă multă mișcare. Este foarte recomandat ca atunci când te lupți cu tristețea, cu suferința, cu depresia, să faci multă mișcare. Poți să mergi la sală, poți să mergi la alergat în natură. Oxigenarea foarte bună, punerea sângelui în mișcare într-un ritm mai alert în creier este un antidot foarte bun pentru aceste stări emoționale. Nu trebuie să fie nimic de performanță, trebuie să fie cam o oră pe zi în medie.
  6. Schimbă peisajul. Dacă persoana care a trecut la cele veșnice locuia în casă cu tine, este foarte recomandat să schimbi locuința cel puțin pentru o perioadă, până îți mai revii. Se spune că timpul le vindecă pe toate așa că ar fi bine să îți iei un mic concediu de la locuința actuală, măcar vreo 2 săptămâni dacă ai posibilitatea, timp în care să urmezi evident celelalte 5 sfaturi de mai sus. Știu că e dificil, dar nu imposibil.

Acestea sunt cele mai importante 6 lucruri pe care le poți face dacă dorești să treci mai ușor peste pierderea unei persoane apropiate. Sunt lucruri testate, sunt lucruri studiate, sunt lucruri despre care s-au scris cărți. Așadar, oricât de greu ar fi, reculege-te 5 minute cât să cauți o firmă de pompe funebre de calitate, stai cât mai departe de organizarea de evenimente, mergi la un psiholog, caută compania prietenilor și nu în ultimul rând, fă multă mișcare. Mișcarea îți va ține gândurile ocupate și te va ajuta să treci mai ușor peste o potențială depresie. Dacă ai posibilitatea, ia-ți vreo 2 săptămâni de concediu, stai cât mai departe de locul împărțit cu atâta drag cu persoana care din păcate, astăzi nu mai este printre noi, cu persoana pentru care Dumnezeu a avut cu totul alte planuri.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here