Chiar dacă ai impresia că ești o gospodină desăvârșită, mereu există loc de mai bine. Una dintre atributele de bază ale unei gospodine este spălatul rufelor. Ei bine, v-ați mira câtă lume face greșeli destul de mari la acest capitol. Haideți să trecem în revistă 6 cele mai mari greșeli în acest sens, în ideea că vor exista rectificări.

6 greșeli pe care le faci atunci când speli rufele

  1. Nu sortezi rufele de culori închise de cele de culori deschise – este important acest pas întrucât rufele cu culori închise pot fi un adevărat hazard pentru celelalte. Poate să iasă culoarea din ele și pot păta.
  2. Pui detergent direct pe haine – și aici nu ne referim la acel detergent special care se pune în mod expres pe pată, apoi rufele se bagă la spălat. E vorba despre detergent lichid normal.
  3. Pui în uscător haine care n-au ce căuta acolo – cel mai recomandat este să usuci hainele în aer liber. Dacă le pui la uscătorul automat, ai mare grijă să nu le strici. Scrie pe etichetă care nu trebuie băgate în uscător.
  4. Nu sortezi lenjeria și șosetele – de cele mai multe ori le pui la grămadă cu celelalte haine ceea ce nu este tocmai în regulă. Este o ocazie unică să le pierzi, oricât de ciudat ar părea.
  5. Lași fermoarele desfăcute – acest lucru poate să-ți strice hainele cu brio. Fermoarele se pot agăța de celelalte rufe din mașină și mai ales la centrifugare, pot să facă adevărate ravagii.
  6. Lași nasturii închiși – dacă fermoarele nu trebuie lăsate să zburde, atunci când vine vorba despre nasturi lucrurile stau pe dos. Sunt șanse să se rupă dacă-i lăsăm închiși.
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here