Home Casă și Grădină Ce omoară efectiv gândacii? Și ce nu? Mituri și adevăruri

Ce omoară efectiv gândacii? Și ce nu? Mituri și adevăruri

295
0
gândacii

Cu toții ne dorim să scăpăm de gândaci. Nu ne sunt utili, sunt inestetici și mai aduc după ei și fel de fel de boli ciudate. Pentru a scăpa de gândaci avem două variante. Fie dăm cu insecticid toxic, ceea ce nu e recomandat pentru cei care au copii în întreținere sau animale de casă, ori preparăm niște soluții cu ce avem prin casă și despre care am citit pe net că ar funcționa. Ei bine, și pe netul ăsta există muuuuuulte mituri, așa că în cele ce urmează vom discuta despre ce anume omoară efectiv gândacii și ce nu. Mituri și adevăruri.

Ce omoară efectiv gândacii? Și ce nu? Mituri și adevăruri

Benzile adezive – sunt folosite cu succes și în cazul șoarecilor și sunt de departe cele mai bune, nu implică niciun fel de spray toxic, lipiciul din componența lor este unul ecologic, gândacii își dau duhul singuri pe ele.

Castraveții – umblă zvonul pe internet că cică gândacii ar fugi din casele în care simt miros de castraveți. Nu încercați așa ceva, nu are rost. Chestia asta nu funcționează și nu va funcționa probabil niciodată.

Ierburi și citrice – nici acest „truc băbesc” nu funcționează. Se spune că gândacii nu vin dacă simt miros de soluție formată din apă și suc de citrice. Nici vorbă, amintiți-vă sucul de grefe cât este de lipicios dacă pică pe jos.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here