Home Casă și Grădină Cum să topești gheața FĂRĂ SARE

Cum să topești gheața FĂRĂ SARE

593
0
gheața

A venit iarna și odată cu ea, GERUL. Chiar dacă multora ne plac peisajele de iarnă, cu zăpadă și copii care-l așteaptă pe Moș Crăciun, iarna aduce în prim plan și dezavantaje. Unul dintre ele este gheața. De gheață scăpăm de obicei cu ajutorul sării dar rezultatul nu este unul tocmai dorit de toată lumea așa că în cele ce urmează vom vedea cum putem scăpa de gheață mult mai simplu, fără să implicăm sarea. Haideți să vedem o astfel de poțiune „magică”.

Cum să topești gheața FĂRĂ SARE

Ia o găleată de 5 litri în care pui: 2 litri de apă fierbinte, 6 picături de detergent de vase lichid, un sfert de cană de alcool. Îndată ce vei turna această combinație pe scările, pe aleea casei tale, vei vedea cum gheața începe să se topească. Să ai o lopată la tine cu care să dai bucățile de gheață sparte la o parte. Mixtura va crăpa efectiv gheața și o vei putea elimina fără niciun pic de sare. Faptul că această compoziție conține și alcool, care are o temperatură de îngheț mult sub 0, va forma o peliculă care va împiedica pe viitor formarea gheții. Cel mai bine ar fi dacă ați pune compoziția într-o sticluță cu pulverizator, să o puteți folosi cu succes și pentru a ține gheața la distanță și de pe parbrizul mașinii.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here