Home Casă și Grădină La ce putem folosi fructele, legumele, alimentele prin casă?

La ce putem folosi fructele, legumele, alimentele prin casă?

298
0
fructele

Se spune că orice fruct, orice legumă, orice aliment poate să mai folosească la câte ceva prin casă. Am reușit să găsesc câteva întrebuințări pe cât de ciudate, pe atât de reale și de utile. Haideți să vedem împreună despre ce este vorba.

Merele coc roșiile necoapte – te-ai săturat să cumperi de la magazin roșii necoapte? Verzi? Ei bine, se pare că merele pot să sporească acest proces de coacere. Acestea emană un gaz numit etilen care grăbește procesul de coacere. Asigură-te că merele sunt proaspete, asigură-te că roșiile sunt proaspete, pune-le pe toate într-o pungă și așteaptă.

Coaja de portocală împrospătează frigiderul – ați observat probabil că frigiderul tinde să capete un miros urât, pe măsură ce depozităm alimente în el. uneori capătă acel miros fără să fie folosit chiar. Ei bine, se pare că putem scăpa de această probleme nu prin soluții clasice de curățat, ci cu ajutorul cojilor de portocale. Să fie proaspete doar.

Coaja de banană oferă luciu – este recomandată în special atunci când rămâi fără cremă de ghete. Condițiile principale sunt simplu de intuit: coaja de banană să fie proaspătă și pantofii să fie din piele.

Untul de arahide îți scoate guma din păr – deși se spune că guma de mestecat nu mai iasă din păr decât cu foarfeca, se pare că există totuși o soluție: untul de arahide. Multora ni se întâmplă să adormim cu guma în gură în pat, și astfel să ajungă în păr. Pune unt de arahide pe păr, peste gumă, și lasă uleiurile să-și facă treaba câteva minute. Vei vedea că după ceva timp vei putea să scoți din păr guma cu mâna, fără să mai fie nevoie de tragica foarfecă.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here