Home Diverse Extensiile de Păr – Un nou look, fără griji și bătăi de...

Extensiile de Păr – Un nou look, fără griji și bătăi de cap!

622
0
Extensiile de Păr

Primăvara se apropie cu pași repezi și, cel mai probabil, te gândești deja că nu ți-ar strica un strop de noutate! Iar una dintre cele mai la îndemână schimbări pe care le poți face este legată de aspect: de ce nu ai începe cu părul? Ar putea fi o culoare nouă, o tunsoare îndrăzneață sau doar o nouă coafură, pentru prima dată după ceva timp. Chiar dacă ești nemulțumită de aspectul podoabei tale capilare, nu te descuraja!

Pentru femei, părul este o parte importantă din personalitate. Dacă părul nostru arată bine, atunci ne simțim bine. Asumarea unui risc cu părul nostru arată curaj și vulnerabilitate. Soluția pentru a depăși aceste temeri: extensiile de păr. Cu ajutorul acestora, fiecare zi s-ar putea simți ca o nouă aventură. Extensiile te vor ajuta să nu rămâi blocată în rutină, să experimentezi în siguranță culori, lungimi și volume noi.

Schimbare de look cu ajutorul extensiilor de par

Trecerea la o coafură nouă nu este întotdeauna ușoară. Poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni pentru a începe să accepți noul tău aspect.

O lungime nouă, șuvițe colorate sau un volum deosebit – nimic nu e imposibil! Toate se pot obține ușor și fără riscuri prin adăugarea de extensii de par.

Dar ce te faci dacă extensiile pe care le folosești se vor vedea sau, mai rău, se vor desprinde și vor aluneca exact atunci când vrei să oferi o imagine perfectă?

Tehnologia în domeniul extensiilor de păr a evoluat foarte mult în ultimii ani, astfel că de la banalele clipsuri s-a ajuns la adezivi speciali sau la tehnici deosebite de împletire care oferă un aspect nu doar extrem de natural ci și o siguranță deplină!

Nu spunem că accidentele de genul celor enumerate mai sus nu sunt posibile. Dacă însă vei folosi extensii de calitate, pe care le vei monta corespunzător, cu ajutorul unor specialiști, nu vei avea surprize neplăcute.

Chiar și în cazul extensiilor clip-on, care sunt mai ușor de desprins, fără să mai pomenim de siguranța oferită de extensiile care se montează cu bandă adezivă, se împletesc sau se cos

În funcție de aspectul pe care vrei să îl obții, specialiștii te vor ajuta să optezi între  extensii din păr natural sau din păr sintetic. Extensiile din păr natural se pot vopsi  și coafa după bunul plac. Cele sintetice sunt mai ușoare și se pot folosi pentru un look mai spectaculos.

Mai trebuie să știi că, dacă le vei folosi pentru a obține volum, ai nevoie de 50 – 80 de extensii, iar dacă vrei un păr lung, numărul extensiilor va fi de peste 100 -120 sau chiar mai multe. Singura regulă pe care ți-o impunem este să nu folosești extensii dacă lungimea firului de păr nu depășește opt centimetri: riști ca fixarea să nu se poată face în siguranță și să „pierzi” ușor meșele adăugate.

Aplicarea extensiilor nu este de loc dureroasă, indiferent de tehnica folosită.

De asemenea, extensiile aplicate de un specialist nu îți vor deteriora absolut de loc părul tău natural. Cel mai simplu de aplicat sunt extensiile cu clips, pe care, cu puțin exercițiu și dexteritate, le-ai putea monta și singură. Extensiile care se prin folosind o bandă specială adezivă garantează, de asemenea, un aspect perfect – însă se montează doar de către specialiști.

Mai sigure sunt extensiile care se aplică folosind metodele micro și nano ring – inele speciale de prindere, care asigură un aspect natural și discret și sunt extrem de sigure pentru a fi purtate timp îndelungat.

Pentru purtare pe o perioadă îndelungată și rezultate spectaculoase poți apela la extensii care se „lipesc” în siguranță pe firele tale de păr, folosind substanțe speciale pe bază de ceară, cheratină sau proteine sau la extensii care se împletesc sau se țes în podoaba ta capilară.

O categorie aparte o constituie micro-extensiile de par invizibile, care sunt prinse pe părul natural printr-o tehnică specială, folosind un aparat care furnizează o rășină naturală, care nu deteriorează firul de păr. Acestea sunt practic invizibile și pot rezista chiar și trei luni după aplicare. Un alt avantaj al acestui tip de prindere îl constituie faptul că se poate folosi și pe un păr foarte scurt, sub lungimea recomandată de 8 centimetri.

Sfaturi de la specialiști privind întreținerea extensiilor de păr

Extensiile de păr de calitate se comportă asemenea părului natural, de aceea pentru a le întreține nu trebuie decât să urmezi câteva sfaturi simple.

Astfel, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, primul sfat ar fi ca, după spălare, să usuci părul și extensiile foarte bine, pe cât posibil în mod natural sau folosind un uscător de păr reglat pe o treaptă inferioară, ținându-l cât mai departe de rădăcină.

Nu te culca cu părul ud și vei evita ruperea, dezlipirea sau încurcarea extensiilor.

Folosește cu moderație placa de îndreptat părul sau drotul, pentru a nu deteriora punctele de prindere a meșelor și totul va fi în regulă!

Utilizează, pe cât posibil, o perie profesională pentru a-ți descurca părul și piaptănă-te începând de la ceafă, cu răbdare, pentru a descurca firele rebele.

Un alt sfat ar fi să folosești produse de întreținere de calitate. De multe ori, un balsam obișnuit, cumpărat din magazine, poate duce la subțierea extensiilor – cele care conțin silicon pot fi extrem de dăunătoare, deoarece duc la încurcarea sau ruperea firelor de păr. Cere sfatul specialiștilor de la salonul unde ți-ai montat extensiile, ei îți vor recomanda cele mai potrivite produse, în concordanță cu tipul tău de păr, dar și cu tipul și modul de aplicare al extensiilor folosite.  Ca o recomandare generală, este bine ca produsele pentru styling să nu fie folosite direct pe rădăcina firului de păr sau pe locul în care au fost aplicate extensiile, iar acestea nu trebuie tapate excesiv.

Dacă plănuiești o excursie la mare sau dacă mergi frecvent la piscină, e bine să folosești o cască pentru păr: îți va proteja atât podoaba capilară, cât și extensiile. De asemenea, îți poți lega părul cu o eșarfă atunci când dormi pentru a nu solicita excesiv punctele de legătură ale extensiilor și a le proteja pe termen lung.

Pentru o întreținere corespunzătoare, e bine să faci vizite periodice la salonul unde ai aplicat extensiile: specialiștii de acolo vor constata rapid eventualele deteriorări și le vor remedia corespunzător.

“Desi poate este tentant sa iti cumperi extensii clip-on dintr-un magazin de beauty si sa iti incerci norocul acasa, rezultatele cele mai bune si aspectul natural nu pot fi obtinut decat intr-un salon profesional” ne spune Viktorija Petrescu – owner Salon BeautyPlay Bucuresti.

Gândul la o schimbare semnificativă a părului poate părea înfricoșător la început, dar depășirea acestei frici este cheia eliberării. Multe dintre noi ne gândim la o nouă coafură, dar ne temem de toate posibilele consecințe care vin cu ea. Ce se întâmplă dacă sfârșești prin a-ți displace? Ce se întâmplă dacă daunele sunt ireversibile? Noi îți spunem că dacă îți dorești un nou look, trebuie să îndrăznești!

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here