1,500 kg carne, 50 g slănină, 2 ceşti zeamă de carne, 3 cepe mijlocii, 2 — 3 căţei de usturoi, 1 lingură untură, 2 foi de dafin, 5 boabe piper, sare.

Carnea se sărează, se împănează cu slănină şi cu usturoi, se leagă  şi se pune la fript într-o cratiţă cu puţină untură. Se întoarce pe toate părţile. După 20 minute  se toarnă 2 ceşti de apă sau zeamă de carne. Se adaugă ceapa tăiată felii subţiri,  dafinul şi piperul şi se bagă în cuptor, acoperită, să fiarbă înăbuşit 3 ore.  Se întoarce de două ori. Se scoate capacul şi se unge friptura din când în când cu zeama din cratiţă.  Se mai ţine  1/2 oră, până când capătă culoare frumoasă.

Sosul trebuie să fie scăzut, totuşi, dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă. Se pune carnea pe farfurie, se scoate aţa, se taie felii. Sosul se trece prin sită se toarnă deasupra sau se amestecă cu puţină smântână şi se serveşte cald în sosieră.

Friptura se serveşte cu garnitură de legume.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here