Peluza poate fi pentru multi dintre cei care locuiesc la curte unul din motivele cele mai mari de mandrie, pentru ca un gazon va arata ireprosabil doar daca este bine ingrijit. Cu toate acestea, pana la momentul ingrijirii gazonului, trebuie sa ne gandim si la modul in care acesta va face trecerea de la stadiu de seminte la cel de peluza. Asta daca recurgem la insamantarea gazonului. Exista evident si optiunea rulourilor de gazon naturale, insa acestea intra in alta categorie, iar aici vorbim strict de procesul complet de obtinere a gazonului natural.

In mod normal, te-ai gandi ca un gazon nu este foarte greu de obtinut, fiind in esenta iarba care creste cu un scop pur decorativ. De data asta te inseli, pentru ca exista foarte multe tipuri de gazon, pentru foarte multe tipuri de suprafete si pentru foarte multe scopuri destinate. Daca iti doresti un gazon pe care sa si calci, atunci trebuie sa te asiguri ca acesta va rezista la un trafic marit si ca va avea o rezistenta la uzura mult mai mare. Daca ai in plan un gazon pur decorativ, pe care doar sa il ingrijesti si sa il admiri, atunci trebuie sa te orientezi catre alte tipuri de seminte de gazon.

Totul este sa stii cum sa selectezi si sa executi procesul de insamantare a gazonului. Daca nu esti foarte covins de capabilitatile tale agricole, atunci este mai bine sa apelezi la niste specialisti din domeniul peisagistic care sa te ajute, sau macar sa te indrume catre un gazon natural ireprosabil.

In ce consta procesul de insamantare a gazonului?

insamantare gazon

Daca vei apela la niste profesionisti in domeniu, vei observa ca exista multe etape pe care trebuie sa le iei in considerare pentru a obtine gazonul natural perfect. Desigur, totul incepe cu o insamantare de calitate, pe care cei de la o firma de amenajari de gradini ti-o pot asigura de la cap la coada. Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare:

  • Gandeste-te la tipul de suprafata si alege exact tipul de seminte potrivit pentru aceasta, pentru a spori productivitatea cu care gazonul se va dezvolta pe aceasta suprafata
  • Tipurile de seminte variaza in functie de viteza cu care gazonul poate creste, de rezistenta acestuia la trafic, deci la uzura, de tipul de iarba care se va dezvolta si de volumul acesteia, precum si de necesitatile de baza pe care gazonul natural le va avea
  • O firma specializata in amenajari de gradini iti va insamanta gazonul cu aparate de ultima generatie, deci daca vrei sa obtii acea peluza ca in filme, nu te limita la insamantare manuala, pentru ca nu vei obtine acel efect uniform pe care ti-l doresti

Luand in calcul toate aceste caracteristici vitale ale gazonului, trebuie sa te gandesti, de asemenea, ca acesta trebuie ingrijit prin procese specifice, precum aplicarea de erbicide si prin tratarea cu substante fitosanitare. Dar acesta este deja treaba pentru o alta zi. Profita de soarele jucaus al primaverii si insamanteaza gazonul cu care te vei mandri in doar cateva saptamani.

Arta Gradinilor nu este doar o firma de amenajari ale gradinilor, specializata in proiecte de peisagistica, ci are si un magazin online din care poti achizitiona toate tipurile de seminte necesare unei insamantari de calitate a gazonului. Nu in ultimul rand, echipa profesionista de la Arta Gradinilor iti asigura consultanta de specialitate pentru ingrijirea ulterioara a gazonului natural, pentru ca peluza ta sa fie cea mai fericita de venirea primaverii.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here