Vom prezenta în cele ce urmează o rețetă pentru pofticioșii de mâncăruri grele, musaca de cartofi cu carne. Această musaca este de fapt foarte des gătită în bucătăria românească deși mulși dintre voi ați spune că nu este un preparat tradițional. Musacaua este de fapt o mâncare din Orientul Mijlociu care a fost preluată în toate țările lumii. În Grecia în special, se servește fierbinte spre deosebire de restul țărilor care au preluat rețeta. Vom vedea și noi în cele ce urmează care sunt ingredientele acestei mâncări extraordinare și care este cel mai simplu mod de pregătire.

Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, 500 grame carne tocată, 4 ouă, o ceapă, condimente și evident, smântână. Nici o mâncare cu cartofi și carne fără smântână.

Pregătire: Se fierb cartofii în coajă, iar separat carnea se călește împreuna cu o ceapa tăiata foarte fin. După ce se călește puțin, se condimentează după gust și se lasă puțin să se răcorească, după care se pun 2 oua întregi amestecând-se bine. Când cartofii sunt fierți, se curata de coaja, se taie felii și se așează în tava cu puțin ulei;  Se va așeza un strat de cartofi, unul de carne tocata, ți tot așa iar deasupra va fi un strat de cartofi. Cele 2 oua rămase se bat împreuna cu smântână și cu sare și se pun deasupra, peste ultimul strat de cartofi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here