Nu știu câte gospodine mai optează în ziua de azi pentru ciocolata de casă, însă în cele ce urmează vă vom pune la dispoziție una dintre cele mai bune rețete pe care le veți găsi pe internet. Ciocolata de casă e mult mai sănătoasă pentru absolut toată lumea, nu doar pentru copii. Aveți posibilitatea de a alege cantitatea de zahăr pe care să o aruncați în compoziție și aveți siguranța că această ciocolată de casă nu conține chimicale precum cea din magazin. Să vedem așadar, cea mai bună rețetă pentru ciocolata de casă. Dacă cunoașteți și voi alta, nu ezitați să o lăsați în comentarii.

Cea mai bună rețetă pentru ciocolata de casă

INGREDIENTE

Trebuie să pregătiți din timp 150 mililitri apă, 400 de grame de zahăr, 100 de grame de unt, 250 de grame de lapte praf, 50 de grame de cacao, esență de rom și pentru cine dorește, nucă pisată. Puteți pune și alune, în funcție de preferințe bineînțeles.

PREPARARE

Untul se topește cu atenție să nu se ardă sau să dea în clocot  și se lasă apoi la răcit. Între timp, poți să cureți nucile și să le coci la cuptor după ce le-ai udat un pic. Un sfert de ceas este suficient cred. Poți eventual să mai deschizi ușa cuptorului și să mai amesteci în ele din când în când să nu se ardă.

După ce ai copt nucile, le zdrobești cu ce găsești la îndemână și le lași un pic de-o parte. Poți să te ocupi de amestecatul laptelui cu cele 50 de grame de cacao, apoi amestecă pe foc apa cu zahărul. În momentul în care zahărul s-a dizolvat complet, începi să pui laptele praf. Vezi să nu se facă cocoloașe. După ce ai terminat cu laptele praf, poți pune untul topit și esența de rom.

Această compoziție se pune într-o tavă unsă cu unt, peste care se presară nucile sau alunele sau ce vreți voi să puneți și se dă la rece. Și atât. Asta-i tot… Enjoy.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here