Dacă cineva vrea să studieze istoria publicității offline, ar trebuie să înceapă cu autocolantul. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit acest autocolant pentru a prezenta o ofertă, pentru a promova o idee sau un anumit brand. Dacă stăm să ne gândim mai bine, autocolantul este printre noi de zeci de ani și nu dă speranțe să dispară prea repede, cu toate că mediul online vine tare din spate și am putea crede că în curând, întreg mediul offline seva muta în online. Un autocolant personalizat este în continuare un mijloc de promovare destul de bun.

În prezent, autocolantul se folosește cu brio pentru colantări auto, pentru colantarea geamurilor și a vitrinelor magazinelor, pentru standuri expoziționale, pentru sigle firme, pentru diverse panouri și obiecte, pentru colantări Forex (panouri publicitare), pentru mobilă sau chiar pentru acoperirea pereților camerelor (tapetul tot autocolant este). Autocolantul are încă utilitate foarte mare în domeniul publicității offline și sunt sigur că acest lucru nu se va schimba prea curând.

Care este domeniul în care autocolantul iese cel mai bine în evidență, în afară de publicitate?

Personalizarea spațiului de locuit cu ajutorul tapetului începe să revină la modă. Cu cât am evoluat mai mult din punct de vedere tehnic, cu atât am reușit să obținem o calitate de imprimare de nota 10. Cu toții ne aducem aminte de vremurile în care părinții noștri cumpărau tapet pentru dormitoare și vedeam acele printuri care de la apropiere nu ni se păreau de calitate, erau destul de blurate, însă de la depărtare erau destul de ok. Ei bine, prin creșterea calității printului s-a ajuns în prezent la o claritate de imprimare mai mult decât satisfăcătoare. Dacă înainte tapetul avea calitate de print outdoor, în prezent poate fi considerat prin indoor.

Știu, tapetul nu are legătură cu promovarea sau cu publicitatea mai ales dacă discutăm despre acela pe care-l punem în casele noastre proprii și personale dar simțeam nevoia să explic și acest lucru ca să ne facem o idee cât mai clară asupra nivelului la care autocolantul a ajuns în prezent.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here