La cumpărături, iei contact cu nesimțirea la fiecare pas. Acolo se întâlnesc oameni din toate categoriile sociale, la fel de nesimțiți indiferent de „avere”. În cele ce urmează vom trece în revistă 6 reguli de bun simț pe care românii ar trebui să le respecte atunci când merg la cumpărături. Reguli pe care bineînțeles că nu le respectă nici în ruptul capului. Haideți să le vedem.
6 reguli de bun simț pe care trebuie să le respecți atunci când pleci la cumpărături
- Mașina trebuie parcată între liniile clar trasate, astfel încât să nu fie stânjeniți alți clienți care vin de asemenea la cumpărături, să nu se ocupe mai mult de un loc de parcare/mașină.
- Căruciorul trebuie dus înapoi la locul de unde l-ai luat după ce ai terminat de pus alimentele în portbagaj. Nu se lasă prin parcare, printre alte mașini.
- Odată intrați la cumpărături, căruciorul nu se lasă printre raioane astfel încât să blocheze accesul altor clienți. Nu este de datoria celorlalți clienți să vă mute căruciorul din drum ca să-și facă loc.
- Nu se stă la povești în mijlocul drumului, printre raioane. E posibil să vă întâlniți la cumpărături cu prieteni rude. E frumos să vă retrageți într-o zonă în care nu încurcați pe nimeni pentru povești.
- Alimentele la care renunțați se pun la locul lor. Nu se pune parizerul printre cuie și ouăle la lenjerie intimă dacă cumva vă răzgândiți și nu le mai doriți.
- Alimentele se pun în coș la casa de marcat imediat după ce sunt scanate. Nu se așteaptă scanarea lor, plata, apoi eliberarea casei. Nu e corect pentru ceilalți clienți de la coadă să aștepte după tine.