Se spune că al nostru corp este condus de minte, nu invers. În momentul în care nu ai o stare psihică confortabilă, observi probabil că încep să se adune kilogramele în plus. Dacă nu îți dai seama cum se întâmplă chestia asta, stai pe-aproape și vei afla exact cum funcționează.
4 moduri în care creierul te îngrașă fără voia ta
- Pesimismul – conform studiilor, pesimiștii, cei care văd mereu partea goală a paharului, au obiceiuri alimentare destul de nesănătoase.
- Anxietatea – stresul te face să mănânci mult mai mult. Creierul consumă foarte multă energie când este stresat și astfel cere mai multe mese. De cele mai multe ori, ajungem să mâncăm fast food sau snacks-uri nesănătoase care, ce să vezi, ne îngrașă destul de mult.
- Depresia – ca și anxietatea, depresia are nevoie de foarte multă energie, energie pe care o vei furniza tu prin intermediul alimentației, în special dulciuri. Conform studiilor, cei aflați la depresie pot cădea în două extreme: ori mănâncă foarte mult ori aproape deloc.
- Stresul – stresul poate să saboteze țelurile impuse pentru pierderea în greutate. Cum? Păi destul de simplu. Atunci când ești stresat nu mai ai chef de nimic, devii cam leneș și ai tendința să o lași mai moale cu exercițiile fizice. Când ai tăiat exercițiile fizice, clar o să te îngrași.