Home Editorial Pentru majoritatea celor care pleacă, nu contează cartea

Pentru majoritatea celor care pleacă, nu contează cartea

1539
0
nu contează cartea

Cei de la RECORDER au publicat recent un material pe YouTube intitulat „Cei care pleacă”. Da, cei care pleacă din România. Nu am să comentez în acest articol ideea clipului, dar voi comenta un pic despre mentalitatea celor care pleacă la muncă în străinătate pe motiv că în țară nu au ce face, nu au de muncă.

Problema e în felul următor, atât timp cât nu ai o educație ceva mai răsărită, clar o să fii destul de limitat în ceea ce privește joburile. Mulți dintre cei care pleacă la muncă în străinătate nu au nici măcar BAC-ul luat, dar se plâng că trăiesc prost și că au fost obligați să plece.

Ei bine, din păcate ei nu au carte pentru că nu i-a interesat niciodată cartea. Din contră, sunt genul de oameni care spun că BAC-ul e degeaba și că nu te ajută cu nimic.

Păi măi fraților, atât timp cât pentru unii dintre voi nu contează cartea, normal că nu veți trăi niciodată bine nici în România, nici în străinătate. În străinătate, fără carte, fără să cunoașteți limba, veți avea acces doar la joburile obositoare, prost remunerate pe care străinii le refuză.

E foarte grav că unii români ajung să desconsidere cartea și să caute scuze cum că n-ai ce face cu ea, ei fiind deja cu un picior în autocar, îmbarcați de plecare. Am spus de multe ori faptul că multă lume pleacă din țară pentru că nu se pot descurca aici, e mai simplu să te duci la adunat de prune. Dacă acești oameni s-ar califica, supracalifica, dacă ar face un curs de ceva, vă spun eu că s-ar descurca dar nu, ei aleg soluția cea mai simplă: să plece. Nici măcar nu încearcă să schimbe ceva în viețile lor aici în România dar știu să spună că au fost goniți ba de guvernanți, ba de dracu de-amiază. Și culmea culmilor, în clip era o fată de 18 ani care se ducea la mama ei în străinătate. Lăsați frate copiii să facă o facultate, să învețe carte, la ce naiba să-și rupă cârca cu munca de la 18 ani? Dă-i în Doamne-iartă-mă de bani…

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here