Organizarea nu este doar cheia către productivitate, ci și către o viață mai bună din toate punctele de vedere. Din păcate, nu toți ne putem lăuda cu această calitate, nu toți suntem organizați, însă în cele ce urmează vom enumera câteva sugestii care, cu timpul, pot ordona chiar și cele mai dezordonate caractere. Sunt niște sfaturi simple care însă chiar au efect asupra personalității.

Cum să fii mai organizat în 3 pași simpli

Corectează dezordinea în fiecare seară – înainte să te duci să te culci, alocă 15-20 de minute ca să pui toate lucrurile la punct în casă. Hainele să le pui în dulap, la locul lor, jucăriile câinelui dacă are, dă cu mopul prin baie și prin bucătărie și așa mai departe. O să vezi că nu vei mai avea o casă dezordonată iar caracterul tău se va corecta și el. Cum este casa, așa este și omul, nu?

Folosește un filtru de cafea sau un espressor cu timer – dacă are timer, îl poți programa ca la ora 7AM de exemplu, să facă singur cafeaua. Te va scuti de o muncă la primă oră și vei reuși să te trezești mult mai rapid. Vei fi gata de o nouă zi de muncă iar faptul că automatizezi prima sarcină a zilei, te ajută să te organizezi mai bine. Vei începe să încerci să automatizezi și alte procese de peste zi.

Încarcă-ți telefonul peste noapte – odată ce te vei învăța așa, o să vezi că dispar zilele în care rămâi fără baterie la telefon înainte să ajungi seara acasă. Imposibilitatea de a fi contactat telefonic este una dintre cele mai vizibile dovezi pentru lipsa de organizare sau mai bine zis pentru caracterul dezorganizat. Înveți să fii preventiv și să te organizezi mult mai bine astfel încât să fii mai productiv.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here